Μηχανήματα εγκατάστασης, περιποίησης, συγκομιδής και μεταποίησης αρωματικών φυτών

Τελάλη, Αγάπη (2019) Μηχανήματα εγκατάστασης, περιποίησης, συγκομιδής και μεταποίησης αρωματικών φυτών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap19_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η εκμηχάνιση, γενικά, της Ελληνικής γεωργίας και ιδιαίτερα των αρωματικών φυτών στην Ελλάδα, η περιγραφή της εμπορικής τους αξίας καθώς και η εξάπλωση τους σε παγκόσμιο επίπεδο, οι καλλιεργητικές τους ανάγκες και τα γεωργικά μηχανήματα που είναι αναγκαία για την επιτυχή παραγωγική διαδικασία της καλλιέργειας των αρωματι-κών φυτών, περιγράφονται στην παρούσα πτυχιακή διατριβή. Οι καλλιέργειες των α-ρωματικών φυτών έχουν εισέρθει δυναμικά στον αγροδιατροφικό τομέα. Τα αρωματι-κά φυτά είναι ευρέως διαδεδομένα και προτιμώνται στην βιομηχανία τροφίμων, στην κοσμητική καθώς και στη βιομηχανία φαρμάκων ολοένα και περισσότερο. Μέχρι πρό-τινος η περιορισμένη δυνατότητα χρήσης γεωργικών μηχανημάτων καθιστούσε την καλλιέργεια τους ασύμφορη. Σήμερα, η εκμηχάνιση της καλλιέργειας των αρωματι-κών φυτών έχει αυξήσει την παραγωγικότητα της καλλιέργειας. Διατίθενται στην αγο-ρά μηχανήματα που χρησιμοποιούνται σε μεγάλες καλλιέργειες αλλά με τις κατάλλη-λες προσθήκες προσαρμόζονται στις ανάγκες των αρωματικών φυτών καθώς και μη-χανήματα που αφορούν αποκλειστικά την καλλιέργεια των αρωματικών φυτών. Τα μηχανήματα αυτά προσαρμόζονται ανάλογα με το μέγεθος της γεωργικής εκμετάλ-λευσης και το είδος των αρωματικών φυτών ενώ τα μεγέθη και ο τρόπος λειτουργίας των μηχανημάτων ποικίλουν ανάλογα με τον κατασκευαστή. Η εκμηχάνιση των αρω-ματικών φυτών περιορίζεται στην προετοιμασία του εδάφους πριν τη φύτευση, στο στάδιο της φύτευσης, της συλλογής και της επεξεργασίας. Κάθε στάδιο παραγωγικής διαδικασίας απαιτεί και ιδιαίτερα κατασκευαστικά στοιχεία, όπως είναι το βάρος του μηχανήματος και το ύψος κοπής του φυτού.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Παντελάκης Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Αρωματικά φυτά, Μηχανήματα, Εμπορική αξία, Καλλιεργητικές ανάγκες, Φύτευση, Συγκομιδή, Επεξεργασία.
Subjects: Α > Αρωματικά φυτά
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 23 Aug 2022 09:51
Last Modified: 23 Aug 2022 09:51
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11823

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top