Ιός covid19, μια προσέγγιση για ένα παγκόσμιο γεγονός – παγκόσμια ίωση = Virus Covid19, an approach to a global fact – global virus infection

Παπαδοπούλου, Μαρίνα and Ζαφειρίδου, Μαρία (2021) Ιός covid19, μια προσέγγιση για ένα παγκόσμιο γεγονός – παγκόσμια ίωση = Virus Covid19, an approach to a global fact – global virus infection. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC62_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Μία ασθένεια με μεταδοτικό ρυθμό συχνά διαχωρίζεται ανάλογα με την έκταση που καταλαμβάνει είτε πρόκειται για μικρή κλίμακα δηλαδή μια επιδημία, είτε σε παγκόσμιο επίπεδο, δηλαδή πανδημία. Η ανάλυση του Sars βοηθάει να κατανοηθεί η προέλευση, η σύσταση, η μετάδοση και η διασπορά του στελέχους του, του Covid19. Συχνά η ανθρωπότητα χρειάστηκε να ξεπεράσει συνθήκες που απειλούσαν την υγεία ή ακόμη και την ζωή τους. Σε περιπτώσεις όπως ο λοιμός των Αθηνών όπου ήταν η πρώτη επιδημία όπου αντιμετώπισε η ανθρωπότητα υπήρχε μηδαμινή ιατρική περίθαλψη και οι θυσίες στους θεούς φαίνονταν η μόνη “λογική” λύση. Ο H1N1 βοήθησε σημαντικά στο να κατανοήσουμε πλέον αυτό που γνωρίζουμε ως πανδημία άλλα και να ερευνηθούν μέτρα για την πρόληψη παρόμοιων μελλοντικών περιπτώσεων. Με το πέρασμα των αιώνων αναπτύχθηκε η επιστήμη της ιατρικής και μαζί της υπήρξε ποιότητα όπως και μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. Στην συνέχεια, η εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στην χώρα μας επέφερε πολλές αλλαγές στην καθημερινότητα μας, με την κυβέρνηση να αντιμετωπίζει την κατάσταση με μέτρα τα όποια αποτρέπουν την διασπορά, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να καλύπτουν τα οποιαδήποτε νέα δεδομένα και τι ρόλο έπαιξαν τα Social Media σε όλη αυτή την νέα συνθήκη. Τα προβλήματα έρχονται συνήθως με διάφορες επιπτώσεις, έτσι και η πανδημία του Sars-Cov2 έφερε κάποιες ψυχολογικές και οικονομικές συνέπειες που επηρέασαν μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Καθώς εξελισσόταν η ασθένεια προέκυψε μία ύφεση στην όποια η κυβέρνηση έκανε άρση των μέτρων με αποτέλεσμα μέσα σε μερικούς μήνες να επανέλθει μια κορύφωση που οδήγησαν σε νέα μέτρα. Η λύση ήρθε με την ανακοίνωση ότι η εταιρία Pfizer-BioNTech διανέμει το πρώτο εμβόλιο με την τεχνολογία mRNA, στην αγορά, όπου ξεκίνησε και ο σταδιακός εμβολιασμός σε διάφορες ομάδες του πληθυσμού. Επίσης, μια ανάλυση άλλων θεωριών που έχουν να κάνουν με το ιό, μας δίνουν μια πλήρη εικόνα για την κατάσταση. Τέλος, μέσα από μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε για αυτήν την εργασία διαπιστώνεται το μέγεθος της επίδρασης που είχε ο Covid19 μέσα από το τυχαίο δείγμα που επιλέχθηκε και βοηθάει στην κατανόηση του προβλήματος καταλήγοντας στα προσωπικά μας συμπεράσματα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μαυρατζάς Στυλιανός
Uncontrolled Keywords: Covid19, Πανδημία, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Social Media, Κορωναϊός, Επιδημία.
Subjects: Δ > Δημόσια υγεία
Κ > Κοινωνικά δίκτυα
Μ > Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάδα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 25 Jul 2022 11:04
Last Modified: 25 Jul 2022 11:04
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11814

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top