Αστικό ηλεκτρονικό δίκαιο: ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών

Παπασπανόπουλος, Τηλέμαχος (2021) Αστικό ηλεκτρονικό δίκαιο: ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX93_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η παρούσα εργασία αναλύει το Αστικό ηλεκτρονικό δίκαιο σε συνδυασμό με τα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών. Συγκεκριμένα, περιγράφεται το Αστικό Δίκαιο σε σχέση με τις εμπορικές συναλλαγές στο internet. Επιπλέον, γίνεται εκτενής περιγραφή των ηλεκτρονικών πληρωμών, της ηλεκτρονικής υπογραφής και των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ενώ δίνεται έμφαση στην αξία της προστασίας των προσωπικών δεδομένων στα ηλεκτρονικά δίκτυα. Ακόμη, αναλύονται τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο και η πρακτική αντιμετώπιση των ζητημάτων ηλεκτρονικής απάτης από την ΕΕ, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/31/ΕΚ και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό eIDAS. Τέλος, περιγράφεται το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο Ελληνικό για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Η εργασία καταλήγει σε χρήσιμα συμπεράσματα, βάσει των στοιχείων που περιλαμβάνονται σε όλη της της έκταση.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Φαρμάκη Πολυτίμη
Uncontrolled Keywords: Ηλεκτρονικό εμπόριο, Απάτη στο διαδίκτυο, Ηλεκτρονικές συναλλαγές, Αστικό ηλεκτρονικό δίκαιο, Ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής
Subjects: Δ > Διαδίκτυο - Δίκαιο και Νομοθεσία
Η > Ηλεκτρονικό έγκλημα
Η > Ηλεκτρονικό εμπόριο - Δίκαιο και νομοθεσία
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 14 Jul 2022 09:08
Last Modified: 14 Jul 2022 09:08
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11801

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top