Γραμμική παλινδρόμηση με χρήση της γλώσσας προγραμματισμού R

Πρίσκα, Ευαγγελία (2021) Γραμμική παλινδρόμηση με χρήση της γλώσσας προγραμματισμού R. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
ΕΙ43_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η ανάλυση παλινδρόμησης είναι μια στατιστική διαδικασία που εφαρμόζεται για την εκτίμηση της συσχέτισης μεταξύ μιας εξαρτημένης μεταβλητής και μιας ή περισσότερων ανεξάρτητων μεταβλητών. Η γλώσσα προγραμματισμού R, με την ευκολία στην εκμάθησή της και τη συμβατότητά της με τα πιο διαδεδομένα λειτουργικά συστήματα, συμβάλλει στην παραπάνω ανάλυση καθώς χρησιμοποιείται κυρίως για στατιστικούς υπολογισμούς, δημιουργία γραφικών απεικονίσεων, επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων. Η παρούσα εργασία αποτελείται από τρία επιμέρους κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο αφορά τη γραμμική παλινδρόμηση και πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στην απλή γραμμική παλινδρόμηση με μία ανεξάρτητη μεταβλητή. Το δεύτερο κεφάλαιο αφορά τη γλώσσα προγραμματισμού R και το περιβάλλον εργασίας της και το τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο, μέσω παραδειγμάτων, εστιάζει στην παρουσίαση και ερμηνεία του γραμμικού μοντέλου παλινδρόμησης με τη χρήση της R.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Βασιλειάδης Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Ανάλυση παλινδρόμησης, Απλή γραμμική παλινδρόμηση, Γλώσσα προγραμματισμού R, Περιβάλλον εργασίας RStudio.
Subjects: Α > Ανάλυση συστημάτων
Γ > Γλώσσες προγραμματισμού (Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές)
Γ > Γραμμικός προγραμματισμός
Π > Πληροφορική
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 15 Jul 2022 06:59
Last Modified: 15 Jul 2022 06:59
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11785

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top