Τεχνοοικονομική ανάλυση για την εφαρμογή τηλεθέρμανσης με εναλλακτικές πηγές ενέργειας και προοπτικές εξέλιξης

Κεντεποζίδης, Αλέξανδρος Ι. (2021) Τεχνοοικονομική ανάλυση για την εφαρμογή τηλεθέρμανσης με εναλλακτικές πηγές ενέργειας και προοπτικές εξέλιξης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
H10_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Στην παρούσα πτυχιακή εργασία παρουσιάζονται λύσεις για την κάλυψη των μελλοντικών θερμικών αναγκών της Τηλεθέρμανσης που δεν βασίζονται στην συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας με καύσιμο τον λιγνίτη. Η παρούσα μελέτη διερευνά την οικονομική βιωσιμότητα προτάσεων για την κάλυψη των αναγκών τηλεθέρμανσης εξ' ολοκλήρου από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Επιλέχθηκε ενδεικτικά η πόλη της Κοζάνης αν και παρόμοιες λύσεις μπορούν να εξεταστούν και στην περίπτωση άλλων πόλεων της Δυτικής Μακεδονίας. Αρχικά αναλύθηκαν κάποια γενικά αλλά και τεχνολογικά στοιχεία της Τηλεθέρμανσης. Στη συνέχεια έγινε αναφορά για χρήση Τηλεθέρμανσης στον Ευρωπαϊκό χώρο. Παρακάτω γίνεται αποτύπωση της εγκατάστασης της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης καθώς επίσης και ανάλυση των πιθανών σεναρίων για την εξέλιξη φορτίου έως το 2041. Μετέπειτα, γίνεται ανάλυση των εναλλακτικών τεχνολογικών επιλογών για Τηλεθέρμανση με τη χρήση βιομάζας και των συστημάτων συμπαραγωγής. Τέλος, παρουσιάζεται η τεχνοοικονομική ανάλυση κάποιων σεναρίων που μελετήθηκαν και παρατίθενται τα τελικά συμπεράσματα που προέκυψαν από τις αναλύσεις.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Δούναβης Αθανάσιος
Uncontrolled Keywords: Τηλεθέρμανση, Εκτίμηση ενεργειακών αναγκών, Τηλεθέρμανση από Βιομάζα, Συστήματα Συμπαραγωγής, Τεχνοοικονομική ανάλυση
Subjects: Β > Βιομάζα, Ενέργεια από
Ο > Οικονομοτεχνικές μελέτες
Θ > Θέρμανση και κλιματισμός
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 07 Jul 2022 10:27
Last Modified: 07 Jul 2022 10:27
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11768

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top