Διαδραστικά βίντεο και επικοινωνία. Δημιουργία ενός διαδραστικού βίντεο (εκπαιδευτικού η ψυχαγωγικού περιεχομένου) με την χρήση WordPress και H5P.

Αδαμόπουλος, Θωμάς (2021) Διαδραστικά βίντεο και επικοινωνία. Δημιουργία ενός διαδραστικού βίντεο (εκπαιδευτικού η ψυχαγωγικού περιεχομένου) με την χρήση WordPress και H5P. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC41_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η χρήση των βίντεο σε διάφορους τομείς όπως επικοινωνία, ψυχαγωγία, εκπαίδευση κτλ. είναι συχνή τις τελευταίες δεκαετίες, ωστόσο τα τελευταία χρόνια με την συνεχή ανάπτυξη του διαδικτύου και της τεχνολογίας γενικότερα έχει αρχίσει να εδραιώνεται η χρήση των διαδραστικών βίντεο. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι αρχικά να μάθουμε σε θεωρητικό επίπεδο τι είναι διαδραστικότητα γενικότερα και στην συνέχεια να εστιάσουμε στα διαδραστικά βίντεο. Θα δούμε τι χρειάζεται ένα βίντεο για να είναι διαδραστικό, τα είδη διαδραστικών βίντεο και τους τομείς στους οποίους χρησιμοποιούνται. Στην συνέχεια θα μιλήσουμε συγκεκριμένα για την ιστοσελίδα WordPress και την εφαρμογή H5P μέσω των οποίων και θα πραγματοποιηθεί το πρακτικό μέρος της εργασίας το οποίο είναι η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού διαδραστικού βίντεο με θέμα την ιστορία του Νομού Καστοριάς. Θα αναλύσουμε τις έννοιες της εφαρμογής H5P και της πλατφόρμας WordPress, τις βασικές λειτουργίες τους, πώς μπορούν να συνδεθούν και θα δώσουμε παραδείγματα δημιουργίας ενός διαδραστικού βίντεο μέσω του πρακτικού μέρους της εργασίας για την καλύτερη κατανόηση της θεωρίας. Σκοπός της εργασίας είναι να κατανοήσουμε την έννοια ενός διαδραστικού βίντεο και να δούμε στην πράξη πως μπορεί να γίνει μέσω των εφαρμογών WordPress και HP5.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κλεφτοδήμος Αλέξανδρος
Uncontrolled Keywords: Βίντεο, Διαδραστικότητα, Τεχνολογία, Διαδίκτυο, WordPress, H5P, Ιστορία, Καστοριά.
Subjects: Ι > Ιστοσελίδες - Σχεδίαση
Λ > Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Ψ > Ψηφιακό βίντεο
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 06 Jul 2022 09:40
Last Modified: 06 Jul 2022 09:40
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11756

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top