Μελέτη των απειλών και προκλήσεων σε θέματα ασφάλειας των δικτύων που καθορίζονται από λογισμικό (Software Defined Networks - SDN)

Τσιόφας, Νικόλαος (2020) Μελέτη των απειλών και προκλήσεων σε θέματα ασφάλειας των δικτύων που καθορίζονται από λογισμικό (Software Defined Networks - SDN). BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
ΕΙ51_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Το SDN, Software Defined Networking (Δικτύωση Καθορισμένη από Λογισμικό), είναι μια ευέλικτη αρχιτεκτονική δικτύου με πολλές δυνατότητες και πόρους. Η κύρια διαφορά του με τα παραδοσιακά δίκτυα, είναι πως διαχωρίζει το φυσικό επίπεδο υποδομής με το επίπεδο ελέγχου και ο έλεγχος του δικτύου εφαρμόζεται μέσω προγραμματισμού. Παρά τα πολλά οφέλη, τις δυνατότητες και τα προτερήματα που προσφέρει η αρχιτεκτονική του SDN, υπάρχουν αρκετές απειλές και προκλήσεις σε θέματα ασφάλειας. Στην παρούσα πτυχιακή εργασία μελετήθηκαν ενδελεχώς οι απειλές και προκλήσεις σε ζητήματα ασφάλειας του SDN, καθώς και διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης ή μετριασμού των επιθέσεων αυτών, που συντελούν στην καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία του δικτύου.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Νικολάου Σπυρίδων
Uncontrolled Keywords: SDN (Software Defined Networking), Δικτύωση Καθορισμένη από Λογισμικό, Northbound, Southbound, East-West bound, Openflow switch, Ελεγκτής, Μεταγωγέας, Πίνακες δρομολόγησης, Διαδρομές δρομολόγησης, Εικονικοποίηση, Υπολογιστική νέφους, Floodlight, Pox, Nox, Beacon, Opendaylight, Onix, Ryu, Ασφάλεια, Επιθέσεις, Αντίμετρα, DoS, DDoS.
Subjects: Α > Αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών υπολογιστών
Α > Ασφάλεια δικτύου
Λ > Λογισμικό υπολογιστών
Π > Προγραμματισμός ηλεκτρονικών υπολογιστών
Π > Πληροφορική
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 07 Jul 2022 10:41
Last Modified: 07 Jul 2022 10:57
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11754

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top