Διοίκηση ανθρωπίνου δυναμικού στον δημόσιο τομέα: η περίπτωση του Ε.Φ.Κ.Α.

Σαμαρά, Μαρία Σ. (2021) Διοίκηση ανθρωπίνου δυναμικού στον δημόσιο τομέα: η περίπτωση του Ε.Φ.Κ.Α. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX63_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η διοίκηση ανθρωπίνου δυναμικού αντιμετωπίζει το προσωπικό όχι ως κόστος αλλά ως περιουσιακό στοιχείο, ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα επίτευξης στόχων των επιχειρήσεων ή οργανισμών. Έτσι, δημιουργείται η ανάγκη αναζήτησης των κατάλληλων λειτουργιών ώστε να επέλθει η επιθυμητή αύξηση της παραγωγικότητας και αποδοτικότητας των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό, η παρούσα εργασία έχει σκοπό να εξετάσει από τη μία σε θεωρητικό επίπεδο την εφαρμογή της διοίκησης ανθρωπίνου δυναμικού στο δημόσιο τομέα μέσα από την ελληνική και ξένη βιβλιογραφία και από την άλλη σε πρακτικό επίπεδο, δίνοντας έμφαση στην περίπτωση του ΕΦΚΑ μέσα από μια πρωτογενή έρευνα στον ΕΦΚΑ Ν. Κοζάνης (Κοζάνη και Πτολεμαΐδα), να διερευνήσει την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της εκπαίδευσης του φορέα μέσω του βαθμού ικανοποίησης των εργαζομένων. Η εργασία ολοκληρώνεται με τη διαπίστωση του μέτριου βαθμού ικανοποίησης των υπαλλήλων από τη λειτουργία της εκπαίδευσης στον ΕΦΚΑ.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Πιτόσκα Ηλέκτρα
Uncontrolled Keywords: Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, Δημόσιος τομέας, ΕΦΚΑ, Διεύθυνση Εκπαίδευσης του ΕΦΚΑ, Εκπαίδευση προσωπικού, Ερωτηματολόγιο
Subjects: Δ > Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 02 Jun 2022 09:50
Last Modified: 02 Jun 2022 09:50
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11684

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top