Εξωστρέφεια και ελληνική επιχειρηματικότητα στις Βαλκανικές χώρες

Ατσίδη, Μαργαρίτα and Ατσίδης, Σταμάτης (2021) Εξωστρέφεια και ελληνική επιχειρηματικότητα στις Βαλκανικές χώρες. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX59_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Αντικείμενο της συγκεκριμένης εργασίας είναι η ανάλυση της παρουσίας της Ελλάδας και των ελληνικών επιχειρήσεων στις χώρες των Βαλκανίων. Αρχικά αναλύουμε τους ορούς της επιχειρηματικότητας και των επιχειρηματιών προκείμενου να γίνει ευκολότερο η κατανόηση τους, επιπλέον αναλύουμε τι είναι η Εξωστρέφεια – Διεθνοποίηση των επιχειρήσεων και τις θεωρητικές προσεγγίσεις για την ερμηνεία τους και επιπροσθέτως τα οφέλη και τους κινδύνους που. Στην συνέχεια γίνεται μια ανάλυση για την περιοχή των Βαλκανίων μιλώντας για την γεωγραφική τους θέση, Ακολουθούν αναλύσεις προσαρμοσμένες προς τα Βαλκάνια Swot, Pest και Porter. Ακόμα εξετάζονται οι οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με 5 χώρες των Βαλκανίων, συγκεκριμένα αναλύονται οι περιπτώσεις της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Σερβίας, Βορείου Μακεδονίας και της Αλβανίας. Για κάθε μια χώρα αναφέρουμε γενικές πληροφορίες, αναλύεται το οικονομικό τους περιβάλλον για τα έτη 2015-2020. Αναφερόμαστε στης Άμεσες Ξένες επενδύσεις στις χώρες αυτές καθώς και την εξέλιξη των Ελληνικών αμέσων ξενών επενδύσεων και την πορεία τους την τελευταία πενταετία. Τέλος βλέπουμε τα είδη των κυριότερων ελληνικών εξαγωγών σε κάθε χώρα, καθώς και των αριθμό των επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στις χώρες αυτές.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Πιτόσκα Ηλέκτρα
Uncontrolled Keywords: ΑΞΕ (Άμεσες Ξένες επενδύσεις), Επιχειρηματικότητα, Εξωστρέφεια επιχειρήσεων, Διεθνοποίηση επιχειρήσεων, SWOT, PEST, Βαλκάνια
Subjects: Ε > Επιχειρηματικότητα
Ε > Ελλάδα - Εξωτερικές οικονομικές σχέσεις - Βαλκανική Χερσόνησος
Ε > Εξαγωγές - Ελλάδα
Ε > Επενδύσεις, Ξένες
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 02 Jun 2022 08:20
Last Modified: 08 Jun 2022 10:17
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11680

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top