Η δημόσια περίθαλψη στην Ελλάδα της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης: η λειτουργία του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης

Πασχαλίδου, Μαρία Λ. (2021) Η δημόσια περίθαλψη στην Ελλάδα της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης: η λειτουργία του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D6_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Αυτή η εργασία διερευνά τις επιπτώσεις της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης στη δημόσια περίθαλψη της Ελλάδας. Ειδικότερα ερευνά τις οικονομικές επιδόσεις του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης κατά την περίοδο 2010-2019. Χρησιμοποιούνται αρκετές μεταβλητές χρηματοοικονομικής απόδοσης, όπως η ανάλυση χρηματοοικονομικών αριθμοδεικτών, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της χρηματοοικονομικής θέσης του νοσοκομείου και ένα ευρύ φάσμα στατιστικών εργαλείων χρησιμοποιήθηκε για τους σκοπούς ανάλυσης των μεταβλητών που θα επηρέαζαν το σύστημα υγείας γενικά, αλλά και για να διαπιστωθεί εάν αυτές οι μεταβλητές συσχετίζονται σημαντικά με την οικονομική απόδοση του νοσοκομείου. Τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν τη θετική συμπεριφορά της οικονομικής θέσης για το «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο και ορισμένες από τις μεταβλητές των χρηματοοικονομικών αριθμοδεικτών επηρεάζουν την οικονομική απόδοση της τράπεζας. Στη συνέχεια, διαπιστώνεται ότι η συνολική οικονομική απόδοση του Νοσοκομείου βελτιώνεται όσον αφορά τους δείκτες ρευστότητας, τους δείκτες ποιότητας ενεργητικού ή την πιστωτική απόδοση και τους δείκτες κερδοφορίας και αποδοτικότητας (NPM, ROA, ROE). Αυτή η εργασία προτείνει ένα σύνολο προτάσεων, σχετικά με την ανάπτυξη και την ενίσχυση ορισμένων τρόπων διαχείρισης από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, που θα ενισχύσουν την κερδοφορία του και θα βελτιώσουν την οικονομική απόδοσή του, ώστε να έχει τις μέγιστες αποδόσεις σε συνάρτηση με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στο νομό Κοζάνης και όχι μόνο.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Βέζου Μαρίνα
Uncontrolled Keywords: Χρηματοοικονομική Ανάλυση, Δαπάνες υγείας, Αριθμοδείκτες, Κλάδος Υγείας, Οικονομική Κρίση, Υγειονομική Κρίση, COVID-19, Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης (Μελέτη περίπτωσης)
Subjects: Χ > Χρηματοοικονομική ανάλυση
Ν > Νοσοκομεία - Διοίκηση και οργάνωση
Ο > Οικονομική κρίση
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 02 Jun 2022 06:53
Last Modified: 02 Jun 2022 07:02
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11677

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top