Χρηματοοικονομική ανάλυση της αποδοτικότητας των ασφαλιστικών εταιρειών της Ελλάδος τα έτη 2010 - 2018

Τάρας, Γεώργιος and Τζημούρτας, Νικόλαος (2021) Χρηματοοικονομική ανάλυση της αποδοτικότητας των ασφαλιστικών εταιρειών της Ελλάδος τα έτη 2010 - 2018. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX13_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Σκοπός της πτυχιακής εργασίας είναι η Χρηματοοικονομική Ανάλυση Ασφαλιστικών εταιρειών της Ελλάδος από το 2010 έως το 2018με την εφαρμογή της DuPont ανάλυσης της Υδρόγειος Ασφαλιστική και της Interlife. Τα στοιχεία πάνω στα οποία βασίστηκε η πτυχιακή εργασία προέρχονται από επιστημονικές πηγές, άρθρα και από επιστημονικά βιβλία. Αρχικά παρατίθεται η εισαγωγή στο θέμα, όπου γίνεται αναφορά στην ιδιωτική ασφάλιση στο εξωτερικό, η οποία σε αντίθεση με την Ελλάδα χρησιμοποιείται κατά κόρον. Η πτυχιακή εργασία είναι χωρισμένη σε δύο πλουτοκράτες. Το πρώτο κεφάλαιο της εργασίας μας εισάγει στη θεωρία των ασφαλειών, υπάρχουν ορισμοί, η ιστορική εξέλιξη του κλάδου ασφαλίσεων, τα είδη του, το νομοθετικό πλαίσιο, τα οφέλη, πως είναι οργανωμένη η αγορά και η παρουσίαση των δύο εταιριών που θα μελετηθούν. Στο δεύτερο κεφάλαιο υπάρχει το θεωρητικό υπόβαθρο της χρηματοοικονομικής ανάλυσης βάσει αριθμοδεικτών και συγκεκριμένα των δεικτών αποδοτικότητας, ρευστότητας και μόχλευσης. Στην συνέχεια γίνεται εφαρμογή της DuPont ανάλυσης για το διάστημα 2010 έως 2018των ασφαλιστικών εταιριών που εξετάζουμε στην παρούσα πτυχιακή εργασία μας. Έπειτα, παρατίθεται συγκριτική ανάλυση των δύο ασφαλιστικών εταιριών της Υδρόγειος Ασφαλιστική και Interlife. Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιείται η σύγκριση του ROE των δύο ασφαλιστικών εταιριών με απώτερο σκοπό να δούμε ποια εταιρία έχει την καλύτερη αποδοτικότητα Ιδίων Κεφαλαίων, του ROAκαι της μόχλευσης. Τέλος, υπάρχουν τα συμπεράσματα της έρευνας που προηγήθηκε.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κυριαζόπουλος Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Ιδιωτική ασφάλιση, Ασφαλιστικές εταιρίες, Χρηματοοικονομική ανάλυση, Αριθμοδείκτες αποδοτικότητας
Subjects: Α > Αριθμοδείκτες
Α > Ασφαλιστικές εταιρείες
Χ > Χρηματοοικονομική ανάλυση
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 13 May 2022 07:56
Last Modified: 13 May 2022 07:56
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11646

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top