Η επίδραση του covid στην επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα

Κονακλίδου, Παρασκευή (2021) Η επίδραση του covid στην επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX6_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (534kB)

Abstract

Στα πλαίσια εκπόνησης της παρούσας μελέτης επιχειρήθηκε η διερεύνηση της επίδρασης του νέου κορονοϊού Covid 19 στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Η προσέγγιση που χρησιμοποιήθηκε ήταν βιβλιογραφική και για αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκε μία αναζήτηση στη διεθνή και εγχώρια βιβλιογραφία για την κάλυψη αυτού του θέματος. Μετά τον εντοπισμό των κατάλληλων πηγών ξεκίνησε η συγγραφή της μελέτης από την οποία παρατηρήθηκε ότι οι επιπτώσεις της πρόσφατης πανδημικής κρίσης ήταν σημαντικές για την ελληνική οικονομία. Η εθνική οικονομία βρισκόταν ήδη σε μία περίοδο παρατεταμένης ύφεσης με αποτέλεσμα οι νέες εξελίξεις εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης να την επηρεάσουν ακόμη περισσότερο. Ένας σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων έχει αναστείλει μόνιμα τη λειτουργία του εξαιτίας του ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο λειτουργικό κόστος. Παρόμοια είναι και η εικόνα σε διεθνές επίπεδο με αρκετές επιχειρήσεις να σημειώνουν ότι εάν δεν έχουν ήδη αναστείλει τη λειτουργία τους αυτό θα συμβεί στο αμέσως επόμενο διάστημα. Είναι χρήσιμο λοιπόν για τις εθνικές κυβερνήσεις να προωθήσουν ολοκληρωτικά προγράμματα στήριξης του επιχειρηματικού τομέα και η αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων, ώστε να ανασταλεί η διασπορά του ιού και να είναι συντομότερη η επανέναρξη της λειτουργίας της οικονομίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καραφόλας Συμεών
Uncontrolled Keywords: Πανδημία, Κρίση, Υγεία, Κορονοϊός (Covid 19), Επιχειρηματικότητα, Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, Υγειονομική κρίση, Πανδημική κρίση
Subjects: Ε > Επιχειρηματικότητα
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 13 May 2022 06:04
Last Modified: 13 May 2022 06:04
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11642

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top