Η εξέλιξη της ελβετικής οικονομίας από το 1990 και έπειτα και η σύγκριση της με τις οικονομίες της Γερμανίας και της Αυστρίας

Χαρέλα, Ιωάννα Ν. (2021) Η εξέλιξη της ελβετικής οικονομίας από το 1990 και έπειτα και η σύγκριση της με τις οικονομίες της Γερμανίας και της Αυστρίας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D15_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί ένα μείγμα πολλών χωρών της Γηραιάς Ηπείρου οι οποίες ενώθηκαν για να αποτελέσουν ένα φορέα με κοινό όραμα και στόχους. Η Ελβετία αποτελεί μια από τις χώρες που ξεχωρίζουν παγκοσμίως για την άκρως επιτυχημένη οικονομία της, αποτελεί κέντρο χρήματος, έχει υψηλό βιοτικό επίπεδο και άριστες συνθήκες ζωής. Είναι μια χώρα την οποία όλος ο κόσμος σέβεται και υπολογίζει σαν οικονομική δύναμη. Άλλες δύο χώρες της κεντρικής Ευρώπης με μεγάλη οικονομική δύναμη είναι η Αυστρία και η πανίσχυρη Γερμανία. Όπως προκύπτει και οι τρεις οικονομίες έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία του Covid-19 που ξέσπασε πριν από ένα χρόνο περίπου, όμως έχουν τις προυποθέσεις να επανακάμψουν σύντομα. Ύστερα από ανάλυση αριθμοδεικτών τριών από τις μεγαλύτερες τράπεζες της κάθε χώρας την Erste Group από την Αυστρία, την Credit Suisse από την Ελβετία και την Deutsche Bank από τη Γερμανία προκύπτει ότι πιο επιτυχημένη και επικερδής είναι η Αυστριακή τράπεζα και γενικά ο τραπεζικός κλάδος της Αυστρίας είναι στην παρούσα κατάσταση πιο επικερδής ενώ ακολουθεί η Ελβετική τράπεζα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σπινθηρόπουλος Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Ευρωπαϊκή Οικονομία, Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία, Τράπεζες
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 22 Mar 2022 09:24
Last Modified: 22 Mar 2022 09:24
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11626

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top