Ψηφιακός μετασχηματισμός φυσικών επιχειρήσεων και κρυπτονόμισμα. Πώς το ERP υποστηρίζει το ESHOP, πώς το ESHOP υποστηρίζει το κρυπτονόμισμα

Σαριδάκης, Ιωάννης and Κωνσταντάτος, Δημήτριος (2021) Ψηφιακός μετασχηματισμός φυσικών επιχειρήσεων και κρυπτονόμισμα. Πώς το ERP υποστηρίζει το ESHOP, πώς το ESHOP υποστηρίζει το κρυπτονόμισμα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
IT5_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Στην ψηφιακή εποχή μας με τα τεχνολογικά επιτεύγματα διαρκώς να εισβάλουν στην καθημερινότητα μας, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το διεθνές «επιχειρείν» έχει μετασχηματιστεί. Ένας βασικός τομέας του, ο τομέας των χρηματικών συναλλαγών έχει επηρεαστεί σημαντικά. Μετασχηματίζεται σχεδόν καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια , με τις συναλλαγές του στο μεγαλύτερο μέρος να πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτύου. Αυτό το συναντάμε και το αντιλαμβανόμαστε στο μέγιστο βαθμό στην σημερινή εποχή της υγειονομικής κρίσης από την Πανδημία του covid19, με το μεγαλύτερο μέρος των αγορών να πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου. Η έρευνα μας επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στις ψηφιοποιημένες επιχειρήσεις και τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα. Την πρόοδο στα ποσοστά συναλλαγών που πραγματοποιούνται μέσω αυτών με νέους τρόπους πληρωμής με ψηφιακά νομίσματα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Ερευνούμε τον τρόπο χρήσης των ψηφιακών νομισμάτων και το κύρος τους στην αγορά, αφού ολοένα και περισσότερα άτομα το εμπιστεύονται και το χρησιμοποιούν για να τους διευκολύνει σε μια γοργά κινούμενη σύγχρονη ζωή. Ίσως έχει αλλάξει η αντίληψη, που έχουμε ως απλοί πολίτες, για το χρήμα και τι εστί χρήμα ως έννοια. Πιο συγκεκριμένα σε αυτή την εργασία θα ασχοληθούμε για το πώς ένα ψηφιακό νόμισμα μπορεί να «εισαχθεί» αποδοτικότερα στις περισσότερες επιχειρήσεις και πώς θα κατανοήσει ένας απλός καταναλωτής-πελάτης την αξία και την ευκολία που θα του προσδώσει ένα τέτοιο νόμισμα. Θα ανακαλύψουμε στην πράξη, δημιουργώντας υποδομές ηλεκτρονικής πληρωμής με κρυπτονόμισμα σε e-shop, πως αυτή η φιλοσοφία μεταφέρεται στον ψηφιακό κόσμο του εμπορίου ώστε να κατανοήσουμε με ένα πιο ξεκάθαρο τρόπο τη λειτουργία του, καθώς και πώς μπορούμε να πραγματοποιήσουμε συναλλαγές μέσω ενός τέτοιου νομίσματος. Θα παρουσιάσουμε την σημασία του, τα βασικά στοιχεία του και πώς χρησιμοποιείται σε ένα διαδικτυακό κατάστημα. Τέλος θα εξάγουμε πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα από την χρήση του στο ψηφιακό κατάστημα που δημιουργήσαμε.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μαρκόπουλος, Λάζαρος
Uncontrolled Keywords: Κρυπτονόμισμα, Βitcoin, Εικονικό νόμισμα, Ψηφιακές αγορές, Ηλεκτρονικά καταστήματα, Ψηφιακός μετασχηματισμός, Ψηφιακά πορτοφόλια, E-Wallets, Ψηφιακό νόμισμα.
Subjects: Χ > Χρήμα
Η > Ηλεκτρονικές συναλλαγές
Ν > Νομίσματα
Σ > Συναλλαγή - Χρήμα - 21ος αιώνας
Divisions: Πρώην Αυτόνομα Τμήματα > Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 18 Mar 2022 06:53
Last Modified: 18 Mar 2022 06:53
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11607

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top