Μελέτη, περιγραφή και αξιολόγηση των κυριοτέρων συστημάτων διαμόρφωσης κερασιάς (Prunus avium)

Στογιάννη, Βασιλική (2021) Μελέτη, περιγραφή και αξιολόγηση των κυριοτέρων συστημάτων διαμόρφωσης κερασιάς (Prunus avium). BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
FG73_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (18MB)

Abstract

Στην παρούσα πτυχιακή εργασία γίνεται μελέτη και περιγραφή των κυριότερων συστημάτων διαμόρφωσης της κερασιάς Prunus Avium. Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο κεφάλαιο αναλύονται οι καλλιεργητικές φροντίδες της κερασιάς. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε η καταγωγή της κερασιάς, η λίπανση, η άρδευση, οι ποικιλίες και τα υποκείμενα, η καλλιέργεια, η εγκατάσταση του νέου κερασώνα, το κλάδεμα καρποφορίας, οι κλιματικές και εδαφικές συνθήκες, το κλάδεμα καρποφορίας, η συμβολή της μέλισσας και η μετασυλλεκτική μεταχείριση καρπών κερασιάς. Έπειτα, στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύθηκαν τα εξής συστήματα κερασιάς : Το μονόκλωνο σύστημα, ο ισπανικός θάμνος, το UFO, το KGB, η παλμέτα και το tall spindle axe (TSA). Τα συστήματα αυτά, ιδιαίτερα τα 5 πρώτα εφαρμόζονται με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα και διαθέτουν ποικίλα πλεονεκτήματα που μπορούν να επεκτείνουν την εντατική και επιχειρηματικού τύπου κερασοκαλλιέργεια.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καραγιάννης Ευάγγελος
Uncontrolled Keywords: Κερασιά, Κερασώνας, Γραμμικό μονόκλωνο σύστημα, Σύστημα UFO, σύστημα KGB, Ισπανικός θάμνος, Παλμέτα
Subjects: Κ > Κερασιά
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 01 Mar 2022 10:45
Last Modified: 01 Mar 2022 10:45
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11586

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top