Σχεδιασμός και δημιουργία διακοσμητικών εξαρτημάτων καναπέ

Μπάρδη, Κωνσταντίνα Σ. (2020) Σχεδιασμός και δημιουργία διακοσμητικών εξαρτημάτων καναπέ. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
BS10_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (5MB)

Abstract

Η παρούσα εργασία αναλύει δύο σημαντικούς κλάδους, της επιστήμης αλλά και της φιλοσοφίας και τους συνδυάζει ώστε να κάνουν ευκολότερη και ομορφότερη την καθημερινότητα του ανθρώπου με τα στοιχεία που ο καθένας διαθέτει. Η αισθητική καλύπτει πολλά σημεία της προσωπικότητας του καθενός, ξεκινώντας από την κουλτούρα, την ενδυματολογία έως και την διακόσμηση του προσωπικού χώρου. Η εργονομία έρχεται να δώσει την άνεση και την διευκόλυνση σε όλους τους τομείς, καθώς είναι η εφαρμοσμένη επιστήμη που έχει ως αντικείμενο τη βελτίωση της ανθρώπινης απόδοσης. Σκοπός λοιπόν της εργασίας αυτής, είναι να δοθούν ιδέες ώστε τα διακοσμητικά στοιχεία που θα πλαισιώνουν ένα χώρο ή ένα έπιπλο, να έχουν συγκεκριμένο λόγο ύπαρξης. Έτσι με αφορμή όλα τα παραπάνω, σχεδιάστηκαν αλλά και κατασκευάστηκαν διακοσμητικά εξαρτήματα καναπέ, που θα δώσουν νέα αίσθηση διακόσμησης και χρηστικότητας στο σαλόνι. Τα προϊόντα είναι καινοτόμα σε σχεδιασμό και σε χρήση λόγω της ιδιότητας που έχουν να προσφέρουν άνεση. Η αρχική εικόνα των διακοσμητικών εξαρτημάτων δημιουργήθηκε στο σχεδιαστικό πρόγραμμα Inventor, ώστε να υπάρξει ακρίβεια διαστάσεων κατά την κατασκευή.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κακούλης Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Διακόσμηση, Εργονομία, Σχεδιασμός διακοσμητικών εξαρτημάτων καναπέ
Subjects: Β > Βιομηχανικός σχεδιασμός
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Bιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 18 Feb 2022 08:28
Last Modified: 18 Feb 2022 08:28
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11566

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top