Η παραγωγή τσίπουρου στη Θράκη

Σκαμνού, Ειρήνη (2009) Η παραγωγή τσίπουρου στη Θράκη. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
fp9_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Το αμπέλι, γνωστό από την αρχαιότητα, αποτελούσε για την Ελλάδα μια αποδοτική καλλιέργεια. Ένα από τα προϊόντα που προσφέρει το αμπέλι στην οικονομική και κοινωνική δομή της κοινωνίας είναι το τσίπουρο, το οποίο παράγεται με απόσταξη από τα στέμφυλα, δηλαδή από τους φλοιούς των σταφυλιών. Το τσίπουρο έχει αναγνωριστεί και από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα ως προϊόν ονομασίας προέλευσης. Η επιλογή του θέματος της εργασίας σε σχέση με την παραγωγή τσίπουρου στη Θράκη, έχει ως σκοπό την εμβάθυνση στο θέμα, την έρευνα και την άντληση γνώσεωνΤσίπουρο, είναι το απόσταγμα που λαμβάνεται από την απόσταξη ζυμωμένων στεμφύλων σταφυλιών. Είναι διάφανο ποτό, με χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση. Τσίπουρο παράγεται σε όλη την Ελλάδα, τόσο από ερυθρές, όσο και από λευκές, οινοποιήσιμες και επιτραπέζιες ποικιλίες. Κατά την απόσταξη μπορεί να αρωματιστεί με γλυκάνισο ή μάραθο, κρόκο, μαστίχα Χίου.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Παραγωγή τσίπουρου(Θράκη), Αλκοολούχα ποτά, Αμπέλι
Subjects: Π > Ποτά
Σ > Σταφύλια
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 26 Mar 2015 09:14
Last Modified: 05 Dec 2016 07:44
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1151

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top