Παραγωγή - ποιότητα και τυποποίηση κρητικών προϊόντων (καλιτσούνια) και σύστημα HACCP

Βαμβακάς, Παναγιώτης (2008) Παραγωγή - ποιότητα και τυποποίηση κρητικών προϊόντων (καλιτσούνια) και σύστημα HACCP. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap77_2008.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (744kB)

Abstract

Στην εργασία περιγράφεται η εφαρμογή του συστήματος HACCP κατά την παραγωγή και τυποποίηση Κρητικών προϊόντων ζύμης, συγκεκριμένα των καλιτσουνιών, αλλά και πως αυτό βελτιώνει την ποιότητά τους. Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται εξολοκλήρου στο ίδιο προϊόν, στα είδη του, στη παραγωγή, στη τυποποίηση, στη συσκευασία, αλλά και στη συντήρησή του. Ακολουθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι των πρώτων υλών, αλλά και των υλικών συσκευασίας. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρονται όλα τα στοιχεία που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη παραλαβή κατεψυγμένων προϊόντων, νωπών οπωροκηπευτικών προϊόντων, γαλακτοκομικών προϊόντων και αυγών, αλλά και όλων των υλικών συσκευασίας και των παρελκόμενων του εξοπλισμού. Έπειτα, στο τρίτο κεφάλαιο διαπραγματεύονται οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα και υγιεινή των προϊόντων. Αναλύεται το σύστημα HACCP, αλλά και η ύπαρξη προγραμμάτων καθαρισμού, ο σκοπός τους, ο τρόπος σύνταξής τους, τα απαραίτητα υλικά και ο εξοπλισμός για την εκτέλεσή τους, πως πραγματοποιείται ο έλεγχος και η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς τους. Τέλος αναλύεται περισσότερο το σύστημα HACCP και αναφέρονται οι βασικές αρχές του, καθώς και οι προϋποθέσεις για τη σύσταση ομάδας HACCP και οι υπευθυνότητες της.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μητλιάγκα Παρασκευή
Uncontrolled Keywords: Καλιτσούνια, Παραδοσιακά προϊόντα, Γαλακτοκομικά προϊόντα
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Τ > Τυροκομία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 26 Feb 2015 10:26
Last Modified: 12 Nov 2015 11:49
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/115

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top