Παραγωγή μεταποίηση και συσκευασία κρόκου Κοζάνης (Crocussativus L.)

Κοϊμτσίδης, Θεοδόσιος (2021) Παραγωγή μεταποίηση και συσκευασία κρόκου Κοζάνης (Crocussativus L.). BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap3_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (11MB)

Abstract

Ο κρόκος είναι ένα φυτό με μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρον. Μια καλλιέργεια με λιγοστές απαιτήσεις που χρησιμοποιείται ευρύτατα ανά τον κόσμο, που όμως στη χώρα μας μόνο μία μικρή ομάδα πληθυσμού είναι ενήμερη για τις καταπληκτικές ιδιότητες και τις πολλαπλές χρήσεις του. Ο κρόκος παράγει ένα πολύτιμο και σπάνιο μπαχαρικό με ιδιαίτερα γευστικές, χρωστικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Από την αρχαιότητα είχε εκτιμηθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε να κριθεί άξιο λόγου και αναφοράς. Αναμφισβήτητα, δεν ήταν μόνο η «τέρψη», αλλά κυρίως η ωφέλεια που το κατέστησε στη συνείδηση εμπόρων και καταναλωτών σαν το πολυτιμότερο μπαχαρικό. Για αυτό και θεωρούμε υποχρέωση μας να αναφερθούμε λίγο στην καλλιέργεια και την επεξεργασία του φυτού. Δηλαδή, τις κατεργασίες του εδάφους, την λίπανση, τον πολλαπλασιασμό, την καταπολέμηση ασθενειών, εχθρών και ζιζανίων, όπως επίσης και την συλλογή και συντήρηση του προϊόντος.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Δημακοπούλου Παπάζογλου Δάφνη
Uncontrolled Keywords: Κρόκος, Κοζάνη, Παραγωγή, Μεταποίηση
Subjects: Κ > Κρόκος (Φυτό) - Ελλάδα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 09 Dec 2021 12:34
Last Modified: 09 Dec 2021 12:34
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11481

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top