Ανάλυση παραγωγικής δραστηριότητας ενεργειακού Ηλίανθου στην περιοχή του Βόρειου Έβρου

Ζώντηρας, Δημήτριος (2021) Ανάλυση παραγωγικής δραστηριότητας ενεργειακού Ηλίανθου στην περιοχή του Βόρειου Έβρου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap2_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (10MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή μελετά τον ηλίανθο, την καλλιέργεια του για την παραγωγή του βιοντίζελ καθώς και την παραγωγική δραστηριότητα της καλλιέργειας του ενεργειακού ηλίανθου στην περιοχή του Βόρειου Έβρου. Αρχικά γίνεται αναφορά στη σημασία και τις τάσεις της καλλιέργειας του ηλίανθου. Επιπλέον δίνονται στοιχεία για τη βοτανική ταξινόμηση και περιγραφή του φυτού, για τις καλλιεργητικές τεχνικές που θα πρέπει να ακολουθηθούν καθώς και για τους εχθρούς και τις ασθένειες της καλλιέργειας. Προχωρώντας στη μελέτη γίνεται αναφορά στις ενεργειακές καλλιέργειες όπως και στις κατηγορίες των βιοκαυσίμων. Βασικό κομμάτι επίσης είναι η διαδικασία παραγωγής βιοντίζελ από τον ηλίανθο. Η μελέτη επιπλέον δίνει στοιχεία για την εθνική και κοινοτική νομοθεσία της χώρας, για την ισχύουσα ΚΑΠ και τέλος για τις επιδοτήσεις της καλλιέργειας που αφορούν όλους τους νέους αγρότες και παραγωγούς. Εκτενείς αναφορά γίνεται τέλος στην περιοχή του νομού Έβρου. Παρατίθενται στοιχεία όσον αφορά τα γενικά χαρακτηριστικά του νομού (κλίμα, πληθυσμός, οικονομία), αλλά και συγκεκριμένα για την καλλιέργεια του ηλίανθου στη περιοχή, τη δυναμική της καλλιέργειας, τη κοστολόγησή της και εντέλει για την οικονομικότητα της και τα πλεονεκτήματα της.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Λοϊζου Ευστράτιος
Uncontrolled Keywords: Ηλίανθος, Ενεργειακές καλλιέργειες, Βιοκαύσιμα, Βιοντίζελ, Νομός Έβρου
Subjects: Η > Ηλίανθοι
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 09 Dec 2021 12:29
Last Modified: 09 Dec 2021 12:29
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11480

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top