Ανάλυση swot στον κλάδο των τηλεπικοινωνίων: η περίπτωση της VODAFONE

Μητράγκα, Ευαγγελία Γ. (2019) Ανάλυση swot στον κλάδο των τηλεπικοινωνίων: η περίπτωση της VODAFONE. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D6_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Οι τηλεπικοινωνίες είναι ένας κλάδος, που τα τελευταία χρόνια παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Ο ρόλος των τηλεπικοινωνιών δεν παίζει ρόλο μόνο στη σύγχρονη ζωή, αλλά η σπουδαιότητα τους φάνηκε ήδη από τα αρχαία χρόνια. Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να παρουσιαστεί η ανάλυση S.W.O.T. της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Vodafone. Η Vodafone δεν είναι νέα εταιρεία στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και φυσικά δεν δραστηριοποιείται μόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας διεθνής όμιλος, ο οποίος έχει έδρα στο Λονδίνο και δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο με μεγάλη δραστηριότητα στην Ινδία. Έτσι λοιπόν στο πρώτο κεφάλαιο της παρούσας εργασίας παρουσιάζεται μία ιστορική αναδρομή των τηλεπικοινωνιών, όπως αυτές ξεκίνησαν από την αρχαιότητα και τελειώνει με τη σημερινή τους μορφή. Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι τηλεπικοινωνίες της σύγχρονης Ελλάδας, οι οποίες χωρίζονται σε δύο μεγάλες περιόδους. Στο τρίτο κεφάλαιο της εργασίας παρουσιάζεται ο όμιλος της εταιρείας Vodafone, από το πότε ξεκίνησε τη λειτουργία της μέχρι πώς έχει διαμορφωθεί το όραμα και η στρατηγική της Vodafone Greece. Το τέταρτο κεφάλαιο της εργασίας ασχολείται με την ανάλυση του ελληνικού επιχειρησιακού περιβάλλοντος, στο οποίο δραστηριοποιείται η Vodafone Greece. Το τελευταίο κεφάλαιο της εργασίας ασχολείται με την ανάλυση S.W.O.T. της Vodafone σε διεθνές επίπεδο, καθώς το περιβάλλον στο οποίο δρα η Vodafone διεθνώς επηρεάζει την Vodafone Greece. Έπειτα η εργασία ασχολείται με την ανάλυση S.W.O.T της Vodafone Greece, παρουσιάζοντας όλα εκείνα τα στοιχεία, που συνθέτουν τις δυνάμεις, αδυναμίες, ευκαιρίες και απειλές της Vodafone στο ελληνικό επιχειρησιακό περιβάλλον τηλεπικοινωνιών.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Τηλεπικοινωνίες - Ιστορική αναδρομή, Τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα, Επιχειρησιακό περιβάλλον τηλεπικοινωνιών, Vodafone (Μελέτη περίπτωσης), S.W.O.T. ανάλυση
Subjects: Χ > Χρηματοοικονομική ανάλυση
Ε > Εταιρείες κινητής τηλεφωνίας
Σ > Στρατηγικός σχεδιασμός
Τ > Τηλεπικοινωνία
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 19 Nov 2021 10:59
Last Modified: 19 Nov 2021 10:59
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11467

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top