Η επιχειρηματικότητα κατά την περίοδο της οικονομικής της κρίσης

Αγγέλου, Αγησίλαος (2020) Η επιχειρηματικότητα κατά την περίοδο της οικονομικής της κρίσης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX94_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία απαρτίζεται από έξι κεφάλαια. Στο κεφάλαιο πρώτο περιγράφεται ο σκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας. Το δεύτερο και τρίτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά σημαντικών εννοιών της οικονομικής κρίσης και της επιχειρηματικότητας και δίνεται έμφαση στην πορεία της επιχειρηματικότητας την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Στο τέταρτο κεφάλαιο της εργασίας, γίνεται ανάλυση διαγραμμάτων για την εξέλιξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα σε κρίσιμες περιόδους τα οποία είναι: οι βασικοί δείκτες της επιχειρηματικότητας, οι επιχειρηματικές προδιαθέσεις, η επιχειρηματικότητα αρχικών σταδίων ανά φύλο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των νέων επιχειρηματικών εγχειρημάτων. Για την ανάπτυξη των παραπάνω διαγραμμάτων, έχουν χρησιμοποιηθεί γνωστοί οργανισμοί οι οποίοι δημοσιεύουν έρευνες για την επιχειρηματικότητα, όπως ΙΟΒΕ, GEM. Στο πέμπτο κεφάλαιο αναφέρονται οι οκτώ δείκτες της κρίσης και οι επιπτώσεις στην επιχειρηματικότητα από την οικονομική κρίση. Το έκτο κεφάλαιο της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι εμπειρικό, αυτό σημαίνει ότι θα παρουσιαστούν δεδομένα και στοιχεία από τις στατιστικές υπηρεσίες ΕΛΣΤΑΤ και EUROSTAT υπό τη μορφή πινάκων και διαγραμμάτων που θα απεικονίζουν την πορεία της απασχόλησης.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καραφόλας Συμεών
Uncontrolled Keywords: Οικονομική Κρίση, Επιχειρηματικότητα, Εξέλιξη επιχειρηματικότητας, Δείκτες οικονομικής κρίσης, Στατιστική ανάλυση
Subjects: Ε > Επιχειρηματικότητα
Ο > Οικονομική κρίση
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 20 Oct 2021 10:59
Last Modified: 20 Oct 2021 10:59
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11434

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top