Αυτοματοποιημένο σύστημα μέτρησης αριθμού κινούμενων αντικειμένων = Automated system for measuring the number of moving objects

Φραντζής, Ευάγγελος and Μωυσιάδης, Θεόφιλος (2021) Αυτοματοποιημένο σύστημα μέτρησης αριθμού κινούμενων αντικειμένων = Automated system for measuring the number of moving objects. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI17_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

O σκοπός της πτυχιακής εργασίας είναι η σχεδίαση και η ανάπτυξη ενός μικροϋπολογιστικού συστήματος με επίκεντρο την πλατφόρμα Arduino και χρήση αισθητήρων κίνησης βασισμένων στο φαινόμενο Doppler, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας, για τη βέλτιστη ρύθμισή τους και την αποφυγή μποτιλιαρίσματος των διερχόμενων αυτοκινήτων. Το κύριο χαρακτηριστικό του συστήματος είναι η μέτρηση του αριθμού των διερχόμενων αυτοκινήτων με τη χρήση αισθητήρων ανίχνευσης κίνησης βασισμένων στο φαινόμενο Doppler ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ο συνολικός αριθμός των κινούμενων αντικειμένων που μετρήθηκαν θα εμφανίζεται σε μια παραθυρική εφαρμογή μετά από την κατάλληλη διεπαφή του Η/Υ με το μικροϋπολογιστικό σύστημα. Οι πληροφορίες που θα εμφανίζονται στην εφαρμογή είναι ο αριθμός των αυτοκινήτων που μετρήθηκαν, η δυνατότητα έναρξης της μέτρησης, λήξης της μέτρησης, υπολογισμός του χρονικού διαστήματος κατά το οποίο έγιναν οι μετρήσεις, η ημερομηνία και ώρα έναρξης και λήξης των μετρήσεων. Τέλος, δίνεται η δυνατότητα εξαγωγής των μετρήσεων σε ένα αρχείο μορφής txt το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για στατιστική επεξεργασία των δεδομένων.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Φωτιάδης Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Arduino, Μικροϋπολογιστικά συστήματα, Φαινόμενο Doppler, Αισθητήρες κίνησης.
Subjects: Α > Αισθητήρες
Μ > Μικροελεγκτές
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 12 Oct 2021 11:05
Last Modified: 12 Oct 2021 11:05
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11397

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top