Χρηματοοικονομική ανάλυση της ΔΕΗ για την περίοδο της κρίσης 2010 – 2018

Νεσίμι, Μιγκένα and Σαββίδου, Ελευθερία (2020) Χρηματοοικονομική ανάλυση της ΔΕΗ για την περίοδο της κρίσης 2010 – 2018. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX58_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η παρουσίαση του θεωρητικού πλαισίου σχετικά με την εμφάνιση του ηλεκτρισμού στην Ελλάδα. Πιο ειδικά, πρόκειται για μία μελέτη που αποσκοπεί στο να προβάλει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του κλάδου του ηλεκτρισμού, από το ιστορικό πλαίσιο μέχρι την ίδρυση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) και τις Αναπτυξιακές δυνατότητες του Ενεργειακού Τομέα της Ελλάδος. Ωστόσο, απώτερος σκοπός της μελέτης είναι η διεξαγωγή χρηματοοικονομικής ανάλυσης των οικονομικών καταστάσεων της ΔΕΗ κατά την χρονική περίοδο του 2010 - 2018. Επιπλέον, στόχος της εργασίας είναι η έκβαση ενός αποτελέσματος, σχετικά με την πορεία της ΔΕΗ την περίοδο της οικονομικής κρίσης, η διατύπωση προτάσεων και προοπτικών της υπό εξέταση επιχείρησης στο μέλλον. Στο πρώτο κεφάλαιο παρατίθεται η βιβλιογραφική ανασκόπηση γύρω από τον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας. Στο κεφάλαιο αυτό παρουσιάζεται η ιστορία του ηλεκτρισμού, η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, οι αναπτυξιακές δυνατότητες του Ενεργειακού τομέα στην Ελλάδα. Επίσης, γίνεται αναλυτική καταγραφή όλων των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων της ΔΕΗ, από την ίδρυση της μέχρι και τις δραστηριότητες της. Στο δεύτερο κεφάλαιο επιτυγχάνεται η παρουσίαση όλου του θεωρητικού πλαισίου της χρηματοοικονομικής ανάλυσης με αριθμοδείκτες. Ειδικότερα, παρατίθενται αναλυτικά όλα τα χαρακτηριστικά των αριθμοδεικτών ρευστότητας, κεφαλαιακής επάρκειας και αποδοτικότητας. Στο τρίτο κεφάλαιο διεξάγεται η χρηματοοικονομική ανάλυση των οικονομικών καταστάσεων της ΔΕΗ για τις χρήσεις 2010-2018 με τη συμβολή των αριθμοδεικτών. Τέλος, γίνεται σύνοψη όλων των στοιχείων και των αποτελεσμάτων της εργασίας και καταγράφονται τα γενικά συμπεράσματα και οι προτάσεις.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κυριαζόπουλος Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Κλάδος ηλεκτρικής ενέργειας, Χρηματοοικονομική ανάλυση με αριθμοδείκτες, Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, Οικονομική κρίση
Subjects: Α > Αριθμοδείκτες
Χ > Χρηματοοικονομική ανάλυση
Δ > Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 06 Oct 2021 08:27
Last Modified: 06 Oct 2021 08:27
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11367

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top