Σχεδιασμός και ανάπτυξη πολυμεσικής εφαρμογής ιστορικού περιεχομένου: Μικρασιατική καταστροφή

Παντούλης, Ευάγγελος (2021) Σχεδιασμός και ανάπτυξη πολυμεσικής εφαρμογής ιστορικού περιεχομένου: Μικρασιατική καταστροφή. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC24_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Σκοπός της εν λόγω πτυχιακής εργασίας με τίτλο Σχεδιασμός και ανάπτυξη μιας πολυμεσικής εφαρμογής με θέμα τα αίτια της μικρασιατικής καταστροφής και σκοπό την ανάδειξη σημαντικών γεγονότων διαμέσω των δυνατοτήτων που μας δίνουν τα πολυμέσα, κάνοντας χρήση των εφαρμογών τους σε εικόνα, ήχο και πάσης φύσεως πληροφοριακό υλικό. Έτσι θα αναδείξουμε συνοπτικά πώς η ακατάβλητη φυλή των Ελλήνων υπέστη για πρώτη φορά στην υπέρ χιλιόχρονη ιστορία της το πρώτο σημαντικό πλήγμα, αυτό της μικρασιατικής καταστροφής Για να δημιουργηθεί η συγκεκριμένη πολυμεσική εφαρμογή, θα εστιάσουμε σε ένα σημαντικό γεγονός της ιστορίας μας ως έθνους, που θεωρείται πιθανόν η μεγαλύτερη, συμφορά διαχρονικά του ελληνισμού. Στο πρώτο κεφάλαιο θα αναδειχθεί μέσω μιας έρευνας από αποσπάσματα βιβλίων μια γενική εικόνα του τι συνέβη την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ώστε να γίνουν αντιληπτά τα αιτία. Έπειτα, και στο επόμενο κεφάλαιο, θα υπάρξει μια εκτενέστερη αναφορά στα πολυμέσα κάποιες βασικές έννοιες των πολυμεσικών εφαρμογών, καθώς και στην συγκεκριμένη εφαρμογή. Τα πολυμέσα (multimedia) έχουν πετύχει να διεισδύσουν σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας μας, της ψυχαγωγίας μας, άλλα και άλλων εξίσου σημαντικών κλάδων πχ. των αγορών μας. Εξού και η σημασία της λέξης, που σημαίνει φυσικά, πολλά μέσα για χρήση. Τα πολυμέσα χρησιμοποιώντας αλληλεπιδραστικότητα η αλλιώς διαδραστικότητα, άρα δυνατότητα μιας αμφίδρομης επικοινωνίας με κάποια μέσα, έτσι ώστε να υπάρχει αλληλεπίδραση με τον χρήστη η παρατηρητή, μεταφέροντας ένα μεγάλο όγκο πληροφοριών στον εκάστοτε χρήστη. Σε κάθε πολυμεσική εφαρμογή υπάρχουν κάποια βασικά σταδία που προηγούνται του τελικού αποτελέσματος. Αυτά είναι ο σχεδιασμός, που περιλαμβάνει ανάλυση για την ιδέα η τους στόχους της εφαρμογής καθώς και την εμφάνιση, η ανάπτυξη της εφαρμογής, έναν τελικό έλεγχο, και στη συνέχεια την παράδοση η την διανομή της. Για την υλοποίηση της εφαρμογής χρησιμοποιήθηκαν προγράμματα όπως το Audacity που αφορά τον ήχο, το adobe Photoshop, to adobe Premiere και το Openshot Video Editor.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μαυρατζάς Στυλιανός
Uncontrolled Keywords: Πολυμέσα, Εικόνες, Ιστορικό γεγονός, Δρώμενα, Ιστορία, Ελλάδα, Μικρασιατική καταστροφή, Πολυμεσικές εφαρμογές.
Subjects: Π > Προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών
Π > Πληροφορική - Τεχνολογία
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 28 Sep 2021 10:02
Last Modified: 28 Sep 2021 10:02
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11315

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top