Διερεύνηση του βαθμού και των αιτιών επισκεψιμότητας των ειδησεογραφικών δικτυακών τόπων την περίοδο ισχύος των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας (Μάρτιος – Μάιος 2020)

Γκιέτα, Χριστίνα (2021) Διερεύνηση του βαθμού και των αιτιών επισκεψιμότητας των ειδησεογραφικών δικτυακών τόπων την περίοδο ισχύος των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας (Μάρτιος – Μάιος 2020). BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC22_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η ανάγκη για ενημέρωση σχετικά με την επικαιρότητα υπήρχε από πάντα και αυτή καλείται να εξυπηρετήσει η δημοσιογραφία, η οποία εκτελείται με έντυπα μέσα, στη συνέχεια με ηλεκτρονικά και πλέον μέσω του Διαδικτύου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Για τους σκοπούς της παρούσας εργασίας έγινε αρχικά μία αναζήτηση και μελέτη σε ελληνική και ξενόγλωσση βιβλιογραφία, συγκεκριμένα σε επιστημονικά άρθρα, βιβλία και ιστοσελίδες σχετικά με τη δημοσιογραφία και την παρουσία της στο διαδίκτυο. Στο ερευνητικό μέρος που ακολουθεί, ο σκοπός της έρευνας είναι η διερεύνηση του βαθμού και των αιτιών επισκεψιμότητας των ειδησεογραφικών δικτυακών τόπων, όταν ίσχυαν τα περιοριστικά μέτρα μεταξύ Μαρτίου - Μαΐου 2020. Ποιά μέσα χρησιμοποιήθηκαν, σε ποιο βαθμό και για ποιο λόγο, ποιο είδος ενημέρωσης διάλεγαν; Όλα αυτά τα ερωτήματα προσεγγίστηκαν με ποσοτική έρευνα με τη βοήθεια ενός δομημένου ερωτηματολογίου. Σύμφωνα με τα κυριότερα αποτελέσματα οι συμμετέχοντες γενικότερα αλλά και ειδικότερα, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στην οποία εστιάζει η έρευνα, προτίμησαν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για την ενημέρωσή τους σχετικά με λόγους όπως η ειδησεογραφική επικαιρότητα, θέματα που σχετίζονται με τον Covid-19, αλλά και θέματα που αφορούν την ψυχαγωγία τους. Τέλος, το μεγαλύτερο ποσοστό, ούτε συμφώνησε αλλά ούτε διαφώνησε, για την αύξηση των ψευδών ειδήσεων κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όμως μεγάλο μέρος των συμμετεχόντων ένιωσε να τρομοκρατείται αρκετά από την ενημέρωση που διάβαζε σχετικά με θέματα που αφορούσαν την πανδημία.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσακιρίδου Δόμνα
Uncontrolled Keywords: Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Ειδησεογραφικοί δικτυακοί τόποι, Ειδησεογραφική επικαιρότητα.
Subjects: Δ > Δημόσια υγεία
Δ > Δημοσιογραφία
Δ > Διαδίκτυο (Internet)
Δ > Δειγματοληψία (Στατιστική)
Ε > Ερωτηματολόγιο
Κ > Κοινωνικά δίκτυα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 28 Sep 2021 10:04
Last Modified: 28 Sep 2021 10:04
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11314

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top