Η παραγωγή από τυποποίηση ελαιολάδου από ελιές βιολογικής καλλιέργειας

Αρφάνη, Παναγιώτα (2008) Η παραγωγή από τυποποίηση ελαιολάδου από ελιές βιολογικής καλλιέργειας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap75_2008.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (10MB)

Abstract

Η εργασία αυτή πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα εξάμηνο πτυχιακής διατριβής και αποτελείται από 6 κεφάλαια. Το βασικό μέρος της πτυχιακής εργασίας αποτελείται από δύο μέρη, πρώτον από την παραγωγή βιολογικού ελαιολάδου και δεύτερον από την τυποποίηση βιολογικού ελαιολάδου. Ένα χαρακτηριστικό της εργασίας που πρέπει να τονιστεί, είναι η εκτενής αναφορά στην ενημέρωση του καταναλωτή για το βιολογικό ελαιόλαδο, ώστε να μην πέφτει θύμα παραπλάνησης. Μια άλλη πλευρά της εργασίας είναι η παράθεση χρήσιμων πληροφοριών για την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας. Ο χαρακτήρας της πτυχιακής εργασίας μου είναι πιστός στην βιολογική γεωργία, στην αγάπη για το περιβάλλον και την διατροφική ισορροπία και υγεία του ανθρώπου. Το πρώτο βασικό μέρος που είναι η παραγωγή βιολογικού ελαιολάδου αναφέρεται στις βασικές διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο βιολογικό και συμβατικό ελαιόλαδο και αναλυτικά στις μεθόδους παραγωγής βιοκαλλιέργειας της ελιάς και την επεξεργασία του ελαιολάδου στο ελαιοτριβείο. Το δεύτερο βασικό μέρος αναφέρεται στην τυποποίηση του βιολογικού ελαιολάδου, στα βασικά στάδιο μια μονάδας τυποποίησης καθώς και τα μέσα τυποποίησης. Επίσης, στην πτυχιακή εργασία περιλαμβάνονται πίνακες, εικόνες, διαγράμματα, που βοηθάει στην κατανόηση του κειμένου στο οποίο αναφέρεται.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσακίρης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Βιολογική γεωργία, Φυτοπροστασία, Αμειψισπορά, Βιολογικές ελιές, Βιολογικό ελαιόλαδο
Subjects: Α > Αγροτικά προϊόντα
Ε > Ελιά - Βιολογική καλλιέργεια
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 26 Feb 2015 10:19
Last Modified: 19 May 2015 07:34
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/113

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top