Ανάπτυξη εκπαιδευτικής εξιστόρησης (machinima) για την εκμάθηση βασικών εννοιών της ελληνικής γλώσσας σε μαθητές με δυσλεξία αξιοποιώντας τον εικονικό κόσμο Open Simulator

Βλάχου, Βάια and Λαγουριώτης, Χρήστος (2021) Ανάπτυξη εκπαιδευτικής εξιστόρησης (machinima) για την εκμάθηση βασικών εννοιών της ελληνικής γλώσσας σε μαθητές με δυσλεξία αξιοποιώντας τον εικονικό κόσμο Open Simulator. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC06_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία παρουσιάζει μια εφαρμογή εξιστόρησης γεγονότων στον εικονικό κόσμο του OpenSimulator (OpenSim) με στόχο την υποστήριξη που μπορούσε να προσφέρει σε παιδιά με δυσλεξία να μάθουν βασικές λέξεις και έννοιες της ελληνικής γλώσσας. Η αφορμή για την διεξαγωγή της παρούσας μελέτης έγκειται στην ανάγκη για βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας για παιδιά με δυσλεξία και για παιδιά με αναπηρίες (Α.ΜΕ.Α.) γενικότερα. Οι βασικοί στόχοι της παρούσας εργασίας είναι: α) η παρουσίαση και ανάλυση των ιδιαίτερων αναγκών των παιδιών με δυσλεξία αλλά και των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες γενικότερα, β) η καταγραφή των δυσκολιών που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τα παιδιά αυτά ακολουθώντας εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιασμένα για άτομα γενικής εκπαίδευσης και γ) η δημιουργία μιας εφαρμογής εξιστόρησης γεγονότων εντός του OpenSim με στόχο να χρησιμοποιηθεί από δυσλεκτικά παιδιά ώστε να μάθουν κάποιους βασικούς όρους της ελληνικής γλώσσας. Αρχικά, γίνεται μια χαρτογράφηση της βιβλιογραφίας για την συλλογή και ανασκόπηση των επιστημονικών ερευνών που έχουν προηγηθεί για την κατανόηση του πεδίου έρευνας. Με βάση τα αποτελέσματα που συγκεντρώθηκαν με μια καταγραφή των κυριότερων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με δυσλεξία κατά την εκπαιδευτική διαδικασία και έπειτα βάση της τεχνολογικής υποδομής και δυνατοτήτων που προσφέρει ο εικονικός κόσμος OpenSim, προτείνετε μια εφαρμογή εξιστόρησης γεγονότων εκπαίδευση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Πέλλας Νικόλαος
Uncontrolled Keywords: Παιδιά με δυσλεξία, Εικονικός κόσμος, Ψηφιακή αφήγηση, OpenSimulator (OpenSim), Ελληνική γλώσσα.
Subjects: Α > Άτομα με ειδικές ανάγκες
Δ > Διδασκαλία με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή
Ε > Εκπαίδευση
Ε > Εικονική πραγματικότητα
Μ > Μάθηση
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 23 Sep 2021 11:47
Last Modified: 23 Sep 2021 11:47
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11295

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top