Αξιολόγηση των ιστοσελίδων των Δήμων της Μακεδονίας – Θράκης

Χρήστου, Γεώργιος (2021) Αξιολόγηση των ιστοσελίδων των Δήμων της Μακεδονίας – Θράκης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC07_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Στην παρούσα εργασία καταβάλλεται προσπάθεια διερεύνησης εάν οι δήμοι Μακεδονίας-Θράκης χρησιμοποιήσουν τις ΤΠΕ για να βοηθήσουν τους πολίτες, καθώς και τις επιχειρήσεις να ολοκληρώσουν διάφορες online συναλλαγές. Η προσπάθεια διερεύνησης χωρίζεται στους εξής παράγοντες: 1) τις συναλλαγές για πολίτες που σχετίζονται με διάφορες ηλεκτρονικές συναλλαγές προσανατολισμένες σε πολίτες, όπως online πληρωμές φόρων και προστίμων, ηλεκτρονική αίτηση για άδειες και online έκδοση πιστοποιητικών, online αιτήσεις για εργασία, ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης εφαρμογών κλπ., και 2) τις συναλλαγές για τις επιχειρήσεις που αναφέρονται στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις, όπως: online πληρωμές χρεών, έκδοσης αδειών, σύστημα ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων κ.λπ. Η τρίτη κατηγορία ονομάζεται αλληλεπίδραση-συμμετοχή και αποτελεί ένα συνδυασμό των δύο σταδίων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης – αμφίδρομη επικοινωνία και συμμετοχή. Σκοπός, της παρούσας εργασίας είναι η ανάλυση και αξιολόγηση των ιστοσελίδων των Δήμων Μακεδονίας και Θράκης, μέσω ποσοτικής έρευνας για να απαντήσει το κατά πόσον οι ιστοσελίδες είναι πλήρεις, έγκυρες και φιλικές προς το χρήστη. Η εργασία διαχωρίζεται σε 4 ενότητες. Στην πρώτη ενότητα γίνεται αναφορά στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση μέσω της παρουσίασης της έννοιάς της, των πλεονεκτημάτων της, των τύπων υπηρεσιών της και την παρουσίαση των διαδικτυακών πυλών – ιστοτόπων. Στη δεύτερη ενότητα περιγράφονται οι βασικές αρχές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζονται οι βασικές αρχές των κυβερνητικών πυλών, τα επίπεδα και η υποδομή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και οι υπηρεσίες των Δήλων. Η τρίτη ενότητα της εργασίας περιγράφει τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για το πρακτικό μέρος, το στόχο της έρευνας και τη μέθοδο που ακολουθήθηκε. Τέλος, στο τέταρτο κεφάλαιο πραγματοποιείται η αξιολόγηση των ιστοτόπων των Δήμων Μακεδονίας και Θράκης.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τριανταφυλλίδου Αμαλία
Uncontrolled Keywords: Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), Ιστοσελίδες, Αξιολόγηση ιστοσελίδων Ίντερνετ, Ηλεκτρονικές υπηρεσίες, Μελέτη περίπτωσης, Δήμοι Μακεδονίας-Θράκης.
Subjects: Δ > Δημόσιες υπηρεσίες
Δ > Διαδίκτυο (Internet)
Η > Ηλεκτρονικές συναλλαγές
Η > Ηλεκτρονική διακυβέρνηση
Τ > Τοπική αυτοδιοίκηση
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 23 Sep 2021 11:40
Last Modified: 23 Sep 2021 11:40
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11293

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top