Μέτρηση εικόνας τουριστικού προορισμού: η περίπτωση των Χανίων

Πετράκη, Σπυριδούλα-Μαρία (2021) Μέτρηση εικόνας τουριστικού προορισμού: η περίπτωση των Χανίων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC11_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Στην παρούσα εργασία διερευνάται η εικόνα μέτρησης τουριστικού προορισμού των Χανίων. Για να διεξαχθεί η συγκεκριμένη έρευνα χρησιμοποιήθηκε ποσοτική μέθοδος με τη χρήση έντυπου ερωτηματολόγιου. Το συνολικό δείγμα της έρευνας αποτελείται από 184 άτομα εκ των οποίων τα 100 είναι άνδρες και τα 84 γυναίκες. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας πραγματοποιήθηκε με το πρόγραμμα SPSS 17.0. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες φάνηκαν πάρα πολύ ικανοποιημένοι σχετικά με τους φυσικούς πόρους και με το κοινωνικό περιβάλλον. Όσον αφορά την ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών οι ερωτώμενοι απάντησαν πολύ ικανοποιημένοι. Πολύ ικανοποιημένοι φάνηκαν ότι έμειναν και από την τουριστική υποδομή των Χανίων, όπως επίσης με τους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Όσον αφορά τον ελεύθερο χρόνο και την αναψυχή στα Χανιά απάντησαν ότι έμειναν ικανοποιημένοι. Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες έμειναν πολύ ικανοποιημένοι όσο αφορά το πολιτισμικό κομμάτι και την γενική ατμόσφαιρα των Χανίων. Πολύ ικανοποιημένοι έμειναν ακόμα και με το φυσικό περιβάλλον. Γενικά μπορεί κάνεις να καταλάβει από την έρευνα ότι επικρατεί το θετικό στοιχείο καθώς σε όλες τις ερωτήσεις φάνηκαν πάρα πολύ ικανοποιημένοι ή πολύ ικανοποιημένοι με την εικόνα των Χανίων.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τριανταφυλλίδου Αμαλία
Uncontrolled Keywords: Εικόνα τουριστικού προορισμού, Μέτρηση εικόνας τουριστικού προορισμού, Μείγμα μάρκετινγκ προορισμού, Χανιά, Τουριστικό μάρκετινγκ.
Subjects: Δ > Δειγματοληψία (Στατιστική)
Ε > Ερωτηματολόγιο
Τ > Τουριστική ανάπτυξη
Τ > Τουριστική υποδομή
Τ > Τουρισμός - Ελλάδα
Τ > Τουρισμός - Μάρκετινγκ
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 22 Sep 2021 11:14
Last Modified: 22 Sep 2021 11:14
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11287

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top