Ψηφιακή αφήγηση και εκπαίδευση. Δημιουργία εκπαιδευτικού βίντεο με την χρήση διανυσματικών γραφικών και κινούμενου σχεδίου

Γουίστσας, Πατρύτσια-Καρολίνα (2021) Ψηφιακή αφήγηση και εκπαίδευση. Δημιουργία εκπαιδευτικού βίντεο με την χρήση διανυσματικών γραφικών και κινούμενου σχεδίου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC4_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας, είναι η διερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στην ψηφιακή αφήγηση και την εκπαίδευση. Η εργασία μελετά, τον βαθμό που αξιοποιείται η τεχνολογία στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και το πως η εφαρμογή μιας ψηφιακής αφήγησης μπορεί να λειτουργήσει θετικά, ως προς την εκμάθηση και την κατανόηση πληροφοριών από τους εκπαιδευόμενους. Αναφέρονται επίσης, τα στάδια που απαιτούνται, για την δημιουργία μιας ψηφιακής ιστορίας. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται η διαδικασία δημιουργίας του βίντεο, με περιεχόμενο που αφορά την κλιματική αλλαγή, και τους τρόπους αντιμετώπισής της. Η συγκεκριμένη ψηφιακή αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά μικρότερης ηλικίας και έχει ως σκοπό, την ευαισθητοποίησή τους σχετικά, με τις αλλαγές που παρατηρούμε στον πλανήτη μας. Για την δημιουργία της ψηφιακής αφήγησης χρησιμοποιήθηκαν προγράμματα όπως το Inkscape για τη δημιουργία των χαρακτήρων, το Adobe Animate για τον σχεδιασμό των γραφικών και το Openshot για τη σύνθεση του τελικού βίντεο.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κλεφτοδήμος Αλέξανδρος
Uncontrolled Keywords: Ψηφιακή αφήγηση, Εκπαιδευτική διαδικασία, Ψηφιακή ιστορία, Κλιματική αλλαγή, Inkscape, Adobe Animate, Openshot.
Subjects: Ε > Εκπαίδευση
Γ > Γραφικά - Ηλεκτρονικοί υπολογιστές
Κ > Κινούμενα σχέδια
Κ > Κλιματολογικές αλλαγές
Ψ > Ψηφιακή τεχνολογία
Ψ > Ψηφιακό βίντεο
Ψ > Ψηφιακές επικοινωνίες
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 16 Sep 2021 10:40
Last Modified: 16 Sep 2021 10:40
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11265

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top