Δημιουργία ιστοσελίδας εκπαιδευτικών βίντεο για την εκμάθηση του προγράμματος επεξεργασίας εικόνας Photoshop = Creation of a webpage with educational videos for learning της image editing software Photoshop

Μοίρας, Χρήστος (2021) Δημιουργία ιστοσελίδας εκπαιδευτικών βίντεο για την εκμάθηση του προγράμματος επεξεργασίας εικόνας Photoshop = Creation of a webpage with educational videos for learning της image editing software Photoshop. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC3_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (10MB)

Abstract

H ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, έχει επέμβει καθοριστικά στη διαμόρφωση της ανθρώπινης έκφρασης και συμπεριφοράς. Βέβαια, ένα τέτοιο γεγονός δεν γινόταν να μην επηρεάσει τον τρόπο, με τον οποίο αλληλεπιδρούν και συναλλάσσονται οι άνθρωποι μεταξύ τους. Η επινόηση του διαδικτύου (Internet) και η ανάπτυξη του Παγκόσμιου Ιστού (World Wide Web) σε παγκόσμιο δίαυλο επικοινωνίας έχουν καταφέρει να αναπτύξουν νέους τρόπους επικοινωνίας και εκπαίδευσης από όποιο μέρος του πλανήτη και αν βρίσκεσαι. Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας, αφενός, είναι η εισαγωγή του αναγνώστη στις τεχνολογίες του διαδικτύου και αφετέρου, η ενημέρωσή του για τη σύγχρονη εκπαίδευση μέσω του διαδικτύου. Επιπλέον σκοπός είναι η ενημέρωσή του για το e- learning, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αλλά και η εκπαίδευση σε ένα πρόγραμμα που εξυπηρετεί τον καθένα, αν αναλογιστεί κανείς ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού της γης, κουβαλάει και από μία κάμερα μαζί του. Το Photoshop είναι το πρώτο πρόγραμμα που δημιουργήθηκε για την επεξεργασία εικόνας. Είναι δημοφιλές σε ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών κλάδων, όπως στην φωτογραφία, το σχεδιασμό, τα βίντεο και σε πολλά άλλα. Για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκε μια ιστοσελίδα, με τη χρήση του προγράμματος Dreamweaver που περιέχει εκπαιδευτικά βίντεο για το Photoshop. Η εφαρμογή απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με το επαγγελματικό πρόγραμμα Photoshop, ανεξαρτήτως από το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται. Με λίγα λόγια, ανάλογα με το επίπεδο των χρηστών, υπάρχουν και αντίστοιχα μαθήματα στα οποία ο ενδιαφερόμενος με ένα απλό κλικ μπορεί να προβεί στην προβολή τους.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κλεφτοδήμος Αλέξανδρος
Uncontrolled Keywords: Τεχνολογία, Διαδίκτυο, E- learning, Εξ αποστάσεως εκπαίδευση, Photoshop, Dreamweaver, Tutorial, Adobe.
Subjects: Δ > Διαδίκτυο (Internet)
Ε > Εκπαίδευση εξ΄ αποστάσεως
Ι > Ιστοσελίδες - Σχεδίαση
Ψ > Ψηφιακό βίντεο
Π > Προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 16 Sep 2021 10:03
Last Modified: 16 Sep 2021 10:05
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11264

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top