Ανάλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικονομικοί μετανάστες που εργάζονται στον γεωργικό τομέα της χώρας μας

Αντάρα, Παρασκευή (2008) Ανάλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικονομικοί μετανάστες που εργάζονται στον γεωργικό τομέα της χώρας μας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap26_2008.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (7MB)

Abstract

Στόχος της παρούσας διατριβής είναι να αναλυθούν με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες/στριες κατά την εργασία τους, με τους εργοδότες τους αλλά και η διερεύνηση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου που αφορά την κοινωνική και οικονομική τουςενσωμάτωση. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία δομή της πολιτείας που να βοηθά τους μετανάστες να ενσωματωθούν με αποτέλεσμα την χαμηλή ποιότητα ζωής τους , την έλλειψη άδειας εργασίας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψη. Βέβαια ο ρατσισμός υπήρχε υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι να ληφθούν κάποια μέτρα που θα εγγυώνται στους μετανάστες/στριες ότι θα είναι ισότιμοι πολίτες μιας και το 93,8% από τις περιοχές της έρευνας δηλώνουν ότι μετανάστευσαν για πάντα στην Ελλάδα.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Οικονομικοί μετανάστες, Απασχόληση
Subjects: Ε > Εργασία και εργαζόμενοι
Μ > Μετανάστες και μετανάστευση
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 26 Feb 2015 10:11
Last Modified: 12 Nov 2015 11:11
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/112

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top