Οι εθνικοί σύνδεσμοι-ενώσεις εξαγωγέων και η μεθοδολογία της εθνικής στρατηγικής εξαγωγών για την ενιαία δράση στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά

Φρατζόγλου, Δήμητρα Β. (2004) Οι εθνικοί σύνδεσμοι-ενώσεις εξαγωγέων και η μεθοδολογία της εθνικής στρατηγικής εξαγωγών για την ενιαία δράση στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
IT40_2004.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (510kB)

Abstract

Στην παρούσα μελέτη γίνεται μια προσπάθεια ανάπτυξης του περιβάλλοντος στο οποίο δρουν οι εξαγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις, ανάλυσης του θεσμικού πλαισίου το οποίο τις περιβάλλει και παρουσιάζεται μια πρόταση για βελτίωση του εξαγωγικού εμπορίου της Ελλάδας. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης των εξαγωγών της χώρας μας, εντοπίζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες εξαγωγείς και ουσιαστικά αιτιολογείται η μη ικανοποιητική πορεία των εξαγωγών. Στη συνέχεια υπάρχει μία αναφορά στους οργανισμούς του κράτους και στους συνδέσμους των Ελλήνων εξαγωγέων οι οποίοι έχουν ως στόχο την προώθηση των εξαγωγών. Αναλύονται οι αρμοδιότητες τους, οι στόχοι τους και η δυναμική τους. Στο τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζεται συνοπτικά η πρόταση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος για δημιουργία μιας Εθνικής Στρατηγικής Εξαγωγών, ως η μόνη ολοκληρωμένη, πλήρης και εφαρμόσιμη μέθοδος για ανάκαμψη της πορείας του ελληνικού εξαγωγικού εμπορίου. Έως σήμερα αυτή ακόμα δεν έχει υιοθετηθεί από τον κρατικό φορέα και οι εξαγωγές της χώρας μας παραμένουν στην στάσιμη κατάσταση που τις χαρακτηρίζει εδώ και δεκαετίες.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σίσκος Ευάγγελος
Uncontrolled Keywords: Εξαγωγικό εμπόριο, Ανάπτυξη, Στρατηγική, Ευρωπαϊκή Ένωση, Φορείς εξαγωγικού εμπορίου, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Ελλάδα, Εθνική στρατηγική εξαγωγών.
Subjects: Δ > Διεθνές εμπόριο
Ε > Εξαγωγικές επιχειρήσεις - Ελλάδα
Ε > Εξαγωγές - Ελλάδα
Divisions: Πρώην Αυτόνομα Τμήματα > Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 31 Aug 2021 09:15
Last Modified: 31 Aug 2021 09:15
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11180

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top