Η στάση του ελληνικού τύπου αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο Ελσίνκι: μεταστροφή κλίματος η εμμονή στις πάγιες αντιλήψεις και στερεότυπα.

Καστανίδου, Αικατερίνη and Τσαουσίδης, Χαράλαμπος (2005) Η στάση του ελληνικού τύπου αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο Ελσίνκι: μεταστροφή κλίματος η εμμονή στις πάγιες αντιλήψεις και στερεότυπα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
PR59_2005.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (389kB)

Abstract

Η εργασία αυτή θέτει ως στόχο να εξετάσει το κατά πόσο η Σύνοδος Κορυφής και η Συνθήκη που υπογράφηκε στο Ελσίνκι επηρέασε τον ελληνικό τύπο την χρονική περίοδο Μαρτίου 1999 – Μάρτιο 2000. Πρωταρχικός της στόχος κρίθηκε να είναι η παροχή πληροφοριών, προς τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο αναγνώστη, για το πώς και πόσο ενδιαφέρθηκαν τα εξεταζόμενα μέσα, για το “γιατί” και σε ποια σημεία εστιάστηκαν κυρίως και τελικά για το εάν υπάρχει κάποια απόκλιση από την παραδοσιακά μονόπλευρη αντιμετώπιση που διακατέχει, συνήθως, τον ελληνικό τύπο σχετικά με τα ελληνοτουρκικά. Ο σκοπός της εργασίας αυτής είναι να προσπαθήσει να διαφωτίσει, μέσα από τα στοιχεία που προέκυψαν κατόπιν έρευνας, πλευρές και τακτικές του ελληνικού πανελλαδικού τύπου που εφαρμόζονται – εμφανίζονται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από γεγονότα σημαντικά για τα εθνικά ζητήματα που αφορούν τη χώρα μας. Στην προκειμένη περίπτωση τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, πριν και μετά το Ελσίνκι, όπως αυτές καλύφθηκαν από τον τύπο την εξεταζόμενη περίοδο. Μέσα από τα συμπεράσματα που θα προκύψουν, από την επεξεργασία των στοιχείων, ο αναγνώστης θα μπορέσει να προβεί από την πλευρά του και στην εξαγωγή των δικών του κρίσεων. Κατ’ αρχάς δίνεται η δυνατότητα της παραβολής των διαφόρων πορισμάτων με εκείνα που αναφέρουν βιβλία που αναλύουν μεθόδους καθορισμού ημερήσιας θεματολογίας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορεί να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο αυτά που έχουν διεθνώς παρατηρηθεί αντικατοπτρίζουν και την ελληνική πραγματικότητα (πάντα για την εξεταζόμενη περίοδο). Τελειώνοντας τα προερχόμενα από την έρευνα συμπεράσματα μπορούν να αντιπαρατεθούν και με τις σημερινές και μελλοντικές πρακτικές που χρησιμοποιεί ο ελληνικός τύπος ώστε να διαπιστωθούν οι όποιες αλλαγές υπάρξουν σε αυτές σχετικά με συγγενή, του εξεταζόμενου, θέματα.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Ελληνοτουρκικές σχέσεις, ΜΜΕ, Ελληνικός τύπος, Ελσίνκι.
Subjects: Δ > Διεθνείς σχέσεις
Μ > Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάδα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 03 Aug 2021 10:04
Last Modified: 03 Aug 2021 10:04
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11153

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top