Δίκτυα επικοινωνίας και παγκοσμιοποίηση: η περίπτωση της Ελλάδας

Λεπίδα, Ελένη and Παναγιωτίδου, Αγάπη (2004) Δίκτυα επικοινωνίας και παγκοσμιοποίηση: η περίπτωση της Ελλάδας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
PR25_2004.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (782kB)

Abstract

Την αυγή του 21ου αιώνα, νέα τεχνολογικά προϊόντα [C.D.R (Compact Digital Recordable)- προγράμματα εκπαιδευτικά για υπολογιστές, μικροϋπολογιστές, πολυμέσα, Διαδίκτυο κτλ] και καινούριες υπηρεσίες (εξερεύνηση τραπεζών δεδομένων, τηλε-εργασία, τηλε-πωλήσεις) δημιουργούνται από την σύγκλιση και την συγχώνευση της πληροφορικής, της τηλεόρασης, του τηλεφώνου και του δορυφόρου. Όλο και περισσότεροι πολίτες, σήμερα, των δυτικών δημοκρατιών επωφελούνται από την πρόοδο των νέων τεχνολογιών στον τομέα της πρόσβασης και της διάδοσης καθώς και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και των πληροφοριών αναφορικά με τις διαφορετικές κουλτούρες. Οι νέες τεχνολογίες αποτελούν ένα βασικό μέσο με το οποίο επιτυγχάνεται η παγκοσμιοποίηση. Η εξέλιξη και η εμφάνιση των νέων τεχνολογικών μέσων φέρνουν τα άτομα πιο κοντά με την μετάδοση πληροφοριών και πολιτικών, πολιτισμικών, οικονομικών και κοινωνικών ιδεών. Είναι φανερό ότι οι ανεπτυγμένες χώρες είναι περισσότερο προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα έναντι των λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών, γεγονός που δυσχεραίνει την ομαλή διαδικασία της παγκοσμιοποίησης. Παράλληλα με την εξέλιξη των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες, περιοδικά) τα τελευταία χρόνια αυξάνει και η διείσδυση του Διαδικτύου στις αναπτυσσόμενες χώρες και χρησιμοποιείται αρκετά εξυπηρετώντας διάφορους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, τόσο για ψυχαγωγία και ενημέρωση όσο και για επαγγελματικούς λόγους. Ακολούθως, θα επικεντρωθούμε στο Διαδίκτυο και ο κύριος στόχος αυτής της εργασίας είναι να ερευνήσει τις συνέπειες, θετικές και αρνητικές, που επιφέρουν το Διαδίκτυο και τα Μ.Μ.Ε (Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) στη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σαρηγιαννίδης Μιλτιάδης
Uncontrolled Keywords: Ίντερνετ, Νέες τεχνολογίες, Μ.Μ.Ε., Αναπτυσσόμενες χώρες, Παγκόσμια κοινότητα, Διαδίκτυο και παγκοσμιοποίηση.
Subjects: Δ > Διαδίκτυο (Internet)
Κ > Κοινωνία της πληροφορίας
Μ > Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάδα
Π > Παγκοσμιοποίηση
Τ > Τεχνολογία της πληροφορίας
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 30 Jul 2021 08:51
Last Modified: 30 Jul 2021 08:52
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11141

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top