Life style περιοδικά. Έρευνα από την εμφάνιση και τη διάδοση τους στο Ελληνικό κοινό. Η περίπτωση του περιοδικού «ΚΛΙΚ»

Λαζάκη, Ζωή (2004) Life style περιοδικά. Έρευνα από την εμφάνιση και τη διάδοση τους στο Ελληνικό κοινό. Η περίπτωση του περιοδικού «ΚΛΙΚ». BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
PR23_2004.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Ο σύγχρονος άνθρωπος των αναπτυγμένων χωρών ζει σε μια οργανωμένη καταναλωτική κοινωνία. Είναι περιτριγυρισμένος από διάφορα αγαθά τα οποία καλείται να καταναλώσει και να καλύψει τις ανάγκες του, τόσο τις πρωτογενείς όσο και τις δευτερογενείς. Ωστόσο, τα μηνύματα που δέχεται καθημερινά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν στοχεύουν μόνο στην ενημέρωση και κάλυψη των αναγκών του αλλά και στην αλλαγή του τρόπου ζωής. Πολλά άτομα μπαίνουν στην διαδικασία να ακολουθήσουν τις προτάσεις που παρουσιάζουν ώστε να αποκτήσουν τον επιθυμητό τρόπο ζωής και τα αντικείμενα – σύμβολα που το καταδεικνύουν. Το παρακάτω σύγγραμμα αναφέρεται στο life style όπως το λάνσαρε το περιοδικό «ΚΛΙΚ» στα μέσα της δεκαετίας του ‘80. Με αφορμή ένα από τα πρώτα τεύχη του περιοδικού θα προσπαθήσω να ανιχνεύσω τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν και το σύγχρονο lifestyle. (πως μέσω αυτών παρουσιάζεται ο τρόπος ζωής και αν αυτά που προβάλλονται μέσα από τα συγκεκριμένα περιοδικά βρίσκουν ανταπόκριση από το Ελληνικό κοινό).

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Φραγκουλίδου Φωτεινή
Uncontrolled Keywords: Life style περιοδικά, Περιοδικά ποικίλης ύλης, Περιοδικό «ΚΛΙΚ», Καταναλωτική κοινωνία, Συμπεριφορά καταναλωτή.
Subjects: Κ > Καταναλωτική συμπεριφορά
Μ > Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάδα
Τ > Τύπος - Ελλάδα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 21 Jul 2021 11:10
Last Modified: 21 Jul 2021 11:10
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11114

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top