Συγκριτική χρηματοοικονομική ανάλυση των εταιρειών ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. και ΔΕΛΤΑ Α.Ε.

Κυρμανίδης, Παναγιώτης Δ. (2020) Συγκριτική χρηματοοικονομική ανάλυση των εταιρειών ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. και ΔΕΛΤΑ Α.Ε. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D68_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων αποτελεί έναν εύθραυστο κλάδο και αυτό γιατί ο ανταγωνισμός είναι δυνατός και το περιθώριο κέρδους περιορισμένο κυρίως για τους παραγωγούς και λιγότερο για τους μεσάζοντες. Ωστόσο, η αύξηση του επιπέδου ευαισθητοποίησης των καταναλωτών σχετικά με τις διατροφικές αξίες των γαλακτοκομικών προϊόντων και η αλλαγή των καταναλωτικών διατροφικών προτύπων, συνεχίζουν να αποτελούν τους βασικούς παράγοντες οι οποίοι ρυθμίζουν την ανάπτυξη της αγοράς. Επιπλέον, οι τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και οι καινοτομίες για την απόκτηση περισσότερης ποσότητας γάλακτος με μικρότερο εργατικό κόστος εκτιμάται ότι επίσης διευκολύνουν την μεγέθυνση της αγοράς. Με την παρούσα πτυχιακή εργασία γίνεται προσπάθεια να διερευνηθεί ο εγχώριος γαλακτοκομικός κλάδος από την περίοδο που ξέσπασε η χρηματοοικονομική κρίση μέχρι και σήμερα, όπου οι μεγάλες γαλακτοκομικές βιομηχανίες παλεύουν να επιβιώσουν σε ένα δύσκολο και ασταθές οικονομικό περιβάλλον. Έτσι, διαμέσου της διερεύνησης των βασικότερων χρηματοοικονομικών δεικτών, σκιαγραφείται η οικονομική πορεία δυο μεγάλων οντοτήτων που απασχολούνται στον εγχώριο γαλακτοκομικό κλάδο της ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. και ΔΕΛΤΑ Α.Ε. των ετών 2015-2018 για να διαπιστωθεί το επίπεδο ρευστότητας, δραστηριότητας και αποδοτικότητας τους και αν κατάφεραν τελικά να ξεφύγουν από τον κυκεώνα των οικονομικών αναταράξεων.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σπινθηρόπουλος Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Γαλακτοκομικός κλάδος, Γαλακτοκομικά προϊόντα, Βιομηχανίες γάλακτος, ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε., ΔΕΛΤΑ Α.Ε., Αριθμοδείκτες ρευστότητας, Αριθμοδείκτες Δραστηριότητας, Αριθμοδείκτες Αποδοτικότητας
Subjects: Α > Αριθμοδείκτες
Χ > Χρηματοοικονομική ανάλυση
Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 19 Jul 2021 06:53
Last Modified: 19 Jul 2021 06:53
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11069

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top