Οι διεθνείς οικονομικές συμφωνίες και η ενσωμάτωση της Ελλάδας στο διακρατικό, περιφερειακό και πολυμερές σύστημα οικονομικής συνεργασίας

Χατζηγεωργίου, Βασιλική – Ειρήνη (2003) Οι διεθνείς οικονομικές συμφωνίες και η ενσωμάτωση της Ελλάδας στο διακρατικό, περιφερειακό και πολυμερές σύστημα οικονομικής συνεργασίας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
IT33_2003.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (686kB)

Abstract

Σε αυτήν την πτυχιακή εργασία θα αναλύσουμε τις διεθνείς οικονομικές συμφωνίες και την ενσωμάτωση της Ελλάδας στο διακρατικό, περιφερειακό και πολυμερές σύστημα της οικονομικής συνεργασίας. Στο πρώτο κεφάλαιο, θα ασχοληθούμε με τα γενικά χαρακτηριστικά των Δ.Σ., το δίκαιο και τις προϋποθέσεις κύρους των Δ.Σ.. Στο δεύτερο κεφάλαιο, θα δούμε τις σχέσεις της Ελλάδας σε πολυμερές επίπεδο όπως λόγου χάρη Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τυποποίησης (CEN) κ.α.. Στο τρίτο κεφάλαιο, θα ασχοληθούμε με τη συμμετοχή της Ελλάδας σε περιφερειακούς οργανισμούς οικονομικής ολοκλήρωσης, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και τέλος, στο τέταρτο κεφάλαιο, θα ασχοληθούμε με τις εμπορικές σχέσεις της Ελλάδας, σε διακρατικό επίπεδο, με χώρες των Βαλκανίων, της Κοινοπολιτείας των Ανεξαρτήτων Κρατών και με τα κράτη της Αμερικής, Ιαπωνίας και Κίνας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σίσκος Ευάγγελος
Uncontrolled Keywords: Διεθνής οικονομία, Ελλάδα, Εξωτερικές οικονομικές σχέσεις, Βαλκανικές χώρες, Αμερική, Ιαπωνία, Κίνα, Διεθνής οικονομική συνεργασία.
Subjects: Δ > Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Δ > Διεθνείς οικονομικές σχέσεις
Δ > Διεθνές εμπόριο
Ε > Ελλάδα - Εξωτερικές οικονομικές σχέσεις - Βαλκανική Χερσόνησος
Ε > Εμπορικές σχέσεις
Π > Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου
Divisions: Πρώην Αυτόνομα Τμήματα > Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 19 Jul 2021 06:41
Last Modified: 19 Jul 2021 06:41
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11063

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top