Ο ελληνικός κόκκινος κρόκος (Crocus sativus L.)

Νατσιού, Μαρία (2007) Ο ελληνικός κόκκινος κρόκος (Crocus sativus L.). BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
fp30_2007.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία "Ο Ελληνικός κόκκινος κρόκος ( crocus sativus L .)", αποσκοπεί να παρουσιάσει στον αναγνώστη ένα άγνωστο φυτό, το προϊόν του οποίου έχει παγκόσμιο ενδιαφέρον, τόσο στο εμπόριο όσο και στην ιατρική, φαρμακευτική, βαφική και την ζαχαροπλαστική. Παράλληλα, συμβάλει θετικά στη διερεύνηση των προβλημάτων της καλλιέργειας και εμπορίας του φυτού κρόκου. Για τη σύνταξη αυτής της εργασίας, όλο το απαραίτητο υλικό συλλέχτηκε με τη βοήθεια των προοδευτικών καλλιεργητών του κρόκου, ερευνητών και των αρμοδίων υπηρεσιών, ώστε η γνωριμία του αναγνώστη με το φυτό κροκό να γίνει δυνατή. Η κροκοκαλλιέργεια με τις περιορισμένες δυνατότητες επέκτασης της, δεν επηρεάζει αισθητά, όπως άλλα γεωργικά προϊόντα, το εθνικό εισόδημα. Δίνει, όμως το μέτρο των απεριορίστων δυνατοτήτων της συλλογικής προσπάθειας για τη βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μπουλούμπαση Ελισάβετ
Uncontrolled Keywords: Καλλιέργεια κρόκου, Κρόκος ασθένειες
Subjects: Κ > Κρόκος (Φυτό) - Ελλάδα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 24 Mar 2015 10:48
Last Modified: 01 Apr 2015 12:02
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1104

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top