Η επικοινωνιακή πολιτική του εθελοντισμού στους Ολυμπιακούς αγώνες "Αθήνα 2004"

Βελέντζα, Αναστασία (2004) Η επικοινωνιακή πολιτική του εθελοντισμού στους Ολυμπιακούς αγώνες "Αθήνα 2004". BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
PR14_2004.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (5MB)

Abstract

Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο του Ολυμπιακού Εθελοντισμού απέκτησε νέες και πρωτότυπες ποιοτικές και ποσοτικές διαστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας, της κοινής γνώμης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έχει αυξηθεί γύρω από το φαινόμενο του Ολυμπιακού Εθελοντισμού και του εθελοντισμού γενικότερα. O Ολυμπιακός Εθελοντισμός αποτελεί μία από τις περισσότερο σημαντικές, ίσως καθοριστική, συνιστώσα για την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Σκοπός αυτής της εργασίας είναι η μελέτη της επικοινωνιακής πολιτικής του εθελοντισμού των Ολυμπιακών Αγώνων της “ΑΘΗΝΑ 2004”. Με τον όρο επικοινωνιακή πολιτική εννοούμε όλα τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν στο πρόγραμμα του εθελοντισμού καθώς επίσης και την επικοινωνία που άσκησαν. Στα πρώτα κεφάλαια γίνεται μια αναφορά της ιστορίας των ολυμπιακών αγώνων και του εθελοντισμού. Στη συνέχεια αναπτύσσετε ο ορισμός και τα χαρακτηριστικά του, καθώς επίσης και ο ρόλος του στην κοινωνία. Συνδέοντας τα παραπάνω με το θέμα της μελέτης προσεγγίζεται ο ρόλος και η σημασία του ολυμπιακού εθελοντισμού. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζεται το πρόγραμμα του Εθελοντισμού της “ΑΘΗΝΑ 2004”, αναπτύσσοντας τις φάσεις του προγράμματος και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για την υλοποίηση τους. Η παρούσα μελέτη προσεγγίζει επίσης και το πρόγραμμα προσέλκυσης του Απόδημου Ελληνισμού. Στη συνέχεια παρουσιάζεται μια έρευνα για τον ολυμπιακό εθελοντισμό και τη σύγκριση του προγράμματος Εθελοντισμού της “ΑΘΗΝΑ 2004” με αυτό του Σίδνεϊ. Κλείνοντας τη μελέτη αυτή αναπτύσσεται η αξιολόγηση και τα συμπεράσματα του προγράμματος. Μέσα από αυτή τη μελέτη διαπιστώθηκε η σημασία της προσφοράς των εθελοντών για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων της “ΑΘΗΝΑ 2004”, καθώς επίσης και τα μέσα που προσελκύουν τους ανθρώπους, όταν πρόκειται για ένα μεγάλο πολιτισμικό γεγονός. Αυτή η εργασία βασίζεται και στην προσωπική μου εμπειρία, καθώς ήμουν εθελόντρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, στον Βόλο στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων στην υπηρεσία των Ολυμπιακών Ξενοδοχείων. Η εμπειρία αυτή ήταν από τις καλύτερες που έχω ζήσει. Η κοινωνία μας κρύβει αναξιοποίητο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο με την κατάλληλη ευαισθητοποίηση και διαφώτιση μπορεί να μετατραπεί σε μια τεράστια δύναμη εθελοντών.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Αποστολίδου Αναστασία
Uncontrolled Keywords: Ολυμπιακός εθελοντισμός , Εθελοντισμός, Εθελοντές, Αθήνα 2004, Ολυμπιακοί Αγώνες 2004, Επικοινωνιακή πολιτική.
Subjects: Ε > Εθελοντισμός
Ε > Επικοινωνία
Π > Πολιτιστική πολιτική
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 14 Jul 2021 09:21
Last Modified: 14 Jul 2021 09:21
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11034

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top