Χρηματοοικονομική ανάλυση και σύγκριση των εταιριών CRETA FARMS και ΝΙΚΑΣ

Βούλγαρη, Άννα Α. and Μαντσέλλι, Κρίστο Π. (2020) Χρηματοοικονομική ανάλυση και σύγκριση των εταιριών CRETA FARMS και ΝΙΚΑΣ. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D58_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Ο βασικός σκοπός της παρούσας ερευνητικής πτυχιακής εργασίας ήταν η ανάδειξη των οικονομικών στοιχείων και της ιστορίας της εταιρείας CRETA FARMS καθώς και της NIKAS με σκοπό την ανάλυση τους μέσω αριθμοδεικτών και των σχολιασμό τους περιγράφοντας έτσι την πορεία τους μέσα στις περιόδους ετών συγκρίνοντας στο τέλος τις καλύτερες περιόδους που παρουσιάζουν καθώς και τις χειρότερες ταυτόχρονα. Πιο αναλυτικά, εξετάστηκε η οικονομική της ανάπτυξη ξεκινώντας από την αρχή των επιχειρήσεων έως και τη σύγχρονη βιομηχανική εποχή σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο των ετών 2012 - 2018 και η ανάλυση των αριθμοδεικτών. Το πρώτο τμήμα ασχολείται ευρύτερα με την ιστορική αναδρομή της εταιρείας, πιο συγκεκριμένα με το όραμα, τους κλάδους (αλλαντικών, κρεάτων), τα προϊόντα που παράγουν οι επιχειρήσεις. Στη συνέχεια, το δεύτερο τμήμα της εργασίας εστιάζει στον τρόπο διοίκησης των εταιρειών, στους ισολογισμούς και στα οικονομικά στοιχεία, ακόμα αναλύουμε τους αριθμοδείκτες με τη βοήθεια γραφημάτων καθώς και μια αναφορά στον ρόλο που παίζουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, το ρόλο της επιχείρησης στο περιβάλλον και την κοινωνική ευθύνη.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σπινθηρόπουλος Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: CRETA FARMS, ΝΙΚΑΣ Α.Ε., Αριθμοδείκτες ρευστότητας, Αριθμοδείκτες δραστηριότητας, Αριθμοδείκτες αποδοτικότητας
Subjects: Α > Αριθμοδείκτες
Α > Αλλαντικά - Χρηματοοικονομική ανάλυση
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 09 Jul 2021 08:26
Last Modified: 09 Jul 2021 08:26
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11013

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top