Χρηματοοικονομική ανάλυση και σύγκριση των γαλακτοβιομηχανιών ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. - ΔΕΛΤΑ Α.Ε.

Μπατμανίδης, Αλέξανδρος - Δημόκριτος Εμ. (2020) Χρηματοοικονομική ανάλυση και σύγκριση των γαλακτοβιομηχανιών ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. - ΔΕΛΤΑ Α.Ε. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D36_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Στη συγκεκριμένη εργασία θα ασχοληθούμε με την χρηματοοικονομική ανάλυση δυο Ελληνικών εταιριών οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο των γαλακτοβιομηχανιών την ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. και τη ΔΕΛΤΑ Α.Ε. Η χρηματοοικονομική ανάλυση επιτυγχάνεται με την εκτεταμένη εξέταση των ισολογισμών των εταιρειών, της στρατηγικής που ακολουθούν καθώς και μέσω της χρήσης της μεθόδου ανάλυσης των αριθμοδεικτών. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται γνωστός ο κλάδος των γαλακτοβιομηχανιών, γιατί είναι σημαντικό το γάλα στην διατροφή του ανθρώπου καθώς και τα είδη, η ζήτηση και η προσφορά για αυτό. Στη συνέχεια θα δούμε πως αντιδρούν οι επιχειρήσεις στην πίεση της εγχώριας αγοράς και τι κάνουν για την εύρεση της πρώτης ύλης. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζονται στοιχεία τα οποία βοηθούν τον αναγνώστη να γνωρίσει τις εταιρείες με τις οποίες θα ασχοληθούμε στην εργασία καθώς και σημαντικά πράγματα για αυτές όπως η ιστορία τους και άλλων πραμάτων τα οποία παράλληλα θα διευρύνουν και τις γνώσεις του. Στο τρίτο κεφάλαιο μαθαίνουμε για τους στόχους που έθεταν κάθε έτος οι δυο αυτές εταιρείες και αν έφταναν στην επίτευξη τους κάθε επόμενο έτος. Στο τέταρτο κεφάλαιο γίνεται χρηματοοικονομική ανάλυση με την βοήθεια αριθμοδεικτών ώστε να έχουμε σωστές ενδείξεις και πραγματικά συμπεράσματα με νούμερα για να δούμε πως κινούνται οι δυο αυτές επιχειρήσεις για (4) τέσσερα έτη συνεχόμενα καθώς και αν καταφέρνουν τη συνεχή αυξανομένη κερδοφορία μειώνοντας τα προβλήματα και ξεπερνώντας τα εμπόδια που τους παρουσιάζονται. Σκοπός της εργασίας είναι να δείξουμε τη χρησιμότητα αριθμοδεικτών στην ανάλυση της οικονομικής κατάστασης αυτών των δυο οικονομικών μονάδων κατά την πορεία τεσσάρων (4) ετών (2015,2016,2017,2018). Οι αριθμοδείκτες που θα χρησιμοποιηθούν είναι οι εξής : Αριθμοδείκτες ρευστότητας (Γενικής, Άμεσης και Ταμειακής Ρευστότητας), Αριθμοδείκτες δραστηριότητας (Activity Ratios), Αριθμοδείκτες Αποδοτικότητας (Αριθμοδείκτης Μικτού Περιθωρίου ή Μικτού Κέρδους. Αριθμοδείκτης Καθαρού Περιθωρίου ή Καθαρού Κέρδους. Αριθμοδείκτης αποδοτικότητας Ενεργητικού, Αριθμοδείκτης αποδοτικότητας Ιδίων Κεφαλαίων).

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σπινθηρόπουλος Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Χρηματοοικονομική ανάλυση, Γαλακτοβιομηχανία, Βιομηχανίες γάλακτος, ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε., ΔΕΛΤΑ Α.Ε., Ανάλυση οικονομικών καταστάσεων, Αριθμοδείκτες Ρευστότητας, Αριθμοδείκτες Δραστηριότητας (Activity Ratios), Αριθμοδείκτες Αποδοτικότητας
Subjects: Α > Αριθμοδείκτες
Χ > Χρηματοοικονομική ανάλυση
Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 29 Jun 2021 07:53
Last Modified: 29 Jun 2021 07:53
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10969

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top