Σχεδίαση και υλοποίηση μικροϋπολογιστικού συστήματος παρακολούθησης της στάθμης μιας δεξαμενής με υγρό, χρησιμοποιώντας Arduino και απεικονίζοντας τα αποτελέσματα σε εφαρμογή για λειτουργικό σύστημα Android

Σαρίγγελος, Βασίλειος (2021) Σχεδίαση και υλοποίηση μικροϋπολογιστικού συστήματος παρακολούθησης της στάθμης μιας δεξαμενής με υγρό, χρησιμοποιώντας Arduino και απεικονίζοντας τα αποτελέσματα σε εφαρμογή για λειτουργικό σύστημα Android. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI5_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Στα πλαίσια της παρούσας πτυχιακής εργασίας υλοποιήθηκε ένα αυτόνομο σύστημα το οποίο έχει ως στόχο την μέτρηση της στάθμης μιας δεξαμενής με υγρό, και την απεικόνιση των μετρητικών αποτελεσμάτων σε μία εφαρμογή δομημένη σε λογισμικό Αndroid. Το τελικό σύστημα δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας την πλακέτα Arduino UNO Wi-Fi rev 2, και τον αισθητήρα υπερήχων HC-SR04. Με τον κατάλληλο προγραμματισμό η πλακέτα λαμβάνει τις μετρήσεις του αισθητήρα σε μία αναλογική θύρα, και μετέπειτα με την χρήση της ενσωματωμένης κάρτας δικτύου που διαθέτει δημιουργεί έναν τοπικό Διακομιστή Ιστού (Web Server), ο οποίος εμφανίζει τις μετρήσεις με μια σελίδα Html η οποία δημιουργείται από τον ίδιο. Στη συνέχεια, με ένα κατάλληλο Αίτημα HTTP (HTTP request) η εφαρμογή που έχει δημιουργηθεί στο περιβάλλον Android, συνδέεται στον web server μέσω του τοπικού δικτύου, αντλεί τα δεδομένα και τα εμφανίζει σε κατάλληλο TextBox. Τέλος, με την μελέτη κι επεξεργασία ενός δείγματος πληθυσμού χιλίων μετρήσεων σε 4 πιθανές αποστάσεις (0.5 , 1, 1.5 και 2 μέτρα η απόσταση του αισθητήρα από το υγρό), εξάγονται και αναλύονται πειραματικά δεδομένα με την χρήση της στατιστικής ανάλυσης, όπως η διαφοροποίηση των μετρήσεων ανάλογα με την θερμοκρασία, την απόσταση, αλλά και την συσχέτιση με την πυκνότητα του υγρού. Παρακάτω περιγράφονται αναλυτικά η υλοποίηση, ο σχεδιασμός, αλλά και η παραμετροποίηση του συστήματος ώστε να παράγει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Φωτιάδης Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Arduino, Αισθητήρας υπερήχων, Στάθμη δεξαμενής, Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT), Ανάλυση πειραματικών σφαλμάτων.
Subjects: Α > Αισθητήρες
Λ > Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Λ > Λειτουργικά συστήματα
Μ > Μικροελεγκτές
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 23 Jun 2021 08:22
Last Modified: 23 Jun 2021 08:22
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10950

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top