Η μέθοδος ταχείας κατάψυξης για την παραγωγή κατεψυγμένου σπανακιού και λαχανικού μπιζελιού

Κουρτελή, Ειρήνη (2007) Η μέθοδος ταχείας κατάψυξης για την παραγωγή κατεψυγμένου σπανακιού και λαχανικού μπιζελιού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
fp29_2007.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (485kB)

Abstract

Στην παρούσα εργασία περιγράφεται η παραγωγική διαδικασία της κατάψυξης δύο λαχανικών, του σπανακιού και του λαχανοκομικού μπιζελιού, όπως πραγματοποιούνται στη Βιομηχανία κατεψυγμένων λαχανικών και φρούτων «ΑΛΤΕΡΡΑ Α.Ε.», η οποία εδρεύει στο Ν. Πέλλης. Αρχικά παρατίθενται στοιχεία αναφορικά με τη βιολογία και την καλλιέργεια των δύο φυτικών ειδών και στη συνέχεια, γίνεται εκτενής αναφορά στη μέθοδο της ταχείας κατάψυξης που εφαρμόζεται για την παραγωγή των παραπάνω προϊόντων. Η ταχεία κατάψυξη, εφόσον πραγματοποιηθεί με τον ενδεδειγμένο τρόπο, επιφέρει ελάχιστες μεταβολές στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τη θρεπτική αξία των τροφίμων, με αποτέλεσμα την παραγωγή κατεψυγμένων προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Νακοπούλου Ζαχαρούλα, Μπουλούμπαση Ελισάβετ
Uncontrolled Keywords: Κατεψυγμένα λαχανικά, Ταχεία κατάψυξη λαχανικών
Subjects: Λ > Λαχανικά
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 24 Mar 2015 08:44
Last Modified: 21 Apr 2015 06:59
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1095

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top