Η χρήση των νέων τεχνολογιών στις τουριστικές υπηρεσίες: μελέτη περίπτωσης = The use of new technologies in tourism services: case study

Καλαμπουκοπούλου, Ευμορφία (2020) Η χρήση των νέων τεχνολογιών στις τουριστικές υπηρεσίες: μελέτη περίπτωσης = The use of new technologies in tourism services: case study. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC58_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (33MB)

Abstract

Στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης ένα σημαντικό κομμάτι στις Τουριστικές υπηρεσίες είναι η χρήση των νέων Τεχνολογιών. Η τεχνολογία είναι σημαντική στον 21ο αιώνα σε όλους τους εργασιακούς κλάδους, με πολλά πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα. Οι Νέες Τεχνολογίες στον τουριστικό κλάδο προσφέρουν βασικές πληροφορίες για την λειτουργία του τουρισμού. Το internet, τα Central Reservation Systems, τα αυτόματα συστήματα κρατήσεων κ.α. είναι βασικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται από τον τουριστικό κλάδο. Από τα πολλά πλεονεκτήματα είναι η μείωση κόστους στις παροχές, καλύτερη οργάνωση, παραγωγή διαδικτυακών προϊόντων και υπηρεσιών και πολλά άλλα. Ο κλάδος του Τουρισμού χωρίζεται σε πολλά και διαφορετικά είδη, έτσι ο κάθε τουρίστας μπορεί να επιλέξει τι είδος τουρισμού θα πραγματοποιήσει ανάλογα με τις ανάγκες του. Το τουριστικό μάρκετινγκ και ο ηλεκτρονικός τουρισμός είναι σημαντικές υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται στον Τουρισμό. Οι Διαδικτυακοί τουριστικοί οδηγοί είναι χρήσιμοι διότι βοηθούν τους τουρίστες δίνοντας τους πρόσβαση σε πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό, έτσι ώστε να βρουν ποια μέρη τους ενδιαφέρει να επισκεφθούν, που να φάνε, σε ποια μέρη θα κάνουν τις νυχτερινές εξόδους τους και διάφορες άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε ένας ηλεκτρονικός τουριστικός οδηγός για την ανάδειξη της πόλης της Βέροιας, με την χρήση του Συστήματος Διαχείρισης Περιεχομένου «WordPress». Το συγκεκριμένο εργαλείο έχει συντελέσει αρκετά στη δημιουργία διαφόρων ειδών ιστοσελίδων, διότι το λογισμικό του είναι απλό και εύχρηστο αλλά και γιατί παρέχει πολλά και διάφορα εργαλεία που βοηθούν στο καλύτερο οπτικό αλλά και χρηστικό αποτέλεσμα της ιστοσελίδας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Παπατσιμούλη Μαρία
Uncontrolled Keywords: Νέες τεχνολογίες, Τουρισμός, Ηλεκτρονικός τουρισμός, Ηλεκτρονικό μάρκετινγκ, Διαδικτυακός τουριστικός οδηγός, Ηλεκτονικές κρατλησεις, WordPress, Βέροια.
Subjects: Δ > Διαδικτυακό μάρκετινγκ
Δ > Διαδίκτυο (Internet)
Σ > Συστήματα διαχείρισης περιεχομένου - (CMS)
Τ > Τεχνολογία
Τ > Τουριστικό μάρκετινγκ
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 23 May 2021 07:06
Last Modified: 23 May 2021 07:06
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10908

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top