Η χρήση των ψηφιακών μέσων στην εκπαιδευτική διαδικασία από εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Κιόρα, Βασιλική and Μαζγαλτζίδου, Δέσποινα (2020) Η χρήση των ψηφιακών μέσων στην εκπαιδευτική διαδικασία από εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC57_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Στην εποχή μας, οι εφαρμογές των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας είναι πολυάριθμες και τις συναντά κανείς σε διάφορους τομείς της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας. Αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του ατόμου, αλλάζοντας σταδιακά συνήθειες και καταστάσεις και δημιουργώντας μια νέα πραγματικότητα. Ο τομέας της εκπαίδευσης δε θα γινόταν να μην επηρεαστεί από όλες αυτές τις εξελίξεις, κυρίως λόγω της ιδιαίτερης φύσης του και του τρόπου που λειτουργεί. Η παρούσα έρευνα αφορά τη διερεύνηση της χρήσης των ψηφιακών μέσων στην εκπαιδευτική διαδικασία από εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εξετάζονται ερωτήματα σχετικά με το είδος των ψηφιακών μέσων που χρησιμοποιούνται και τη συχνότητα χρήσης τους, τις δυσκολίες που υπάρχουν, τις στάσεις των εκπαιδευτικών απέναντι στις νέες τεχνολογίες και την επιμόρφωση που θα επιθυμούσαν να έχουν μελλοντικά. Για την εκπλήρωση του σκοπού της εργασίας έλαβε χώρα μια διευρυμένη ανασκόπηση της ελληνικής και διεθνούς βιβλιογραφίας και επιστημονικής αρθρογραφίας. Περαιτέρω, διεξήχθη εμπειρική έρευνα με έντυπο και ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο σε ικανό πληθυσμό εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία των τριών δήμων του Νομού Καστοριάς. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών τάσσεται θετικά ως προς τον ρόλο που διαδραματίζουν τα ψηφιακά μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία, τείνουν όμως να τα χρησιμοποιούν περιστασιακά και όχι συστηματικά, αναγνωρίζοντας την ανάγκη τους για περαιτέρω επιμόρφωση.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κλεφτοδήμος Αλέξανδρος
Uncontrolled Keywords: Εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Διδασκαλία, Ψηφιακά μέσα, Τ.Π.Ε., Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, Στάσεις.
Subjects: Δ > Διδασκαλία με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή
Ε > Εκπαίδευση
Ψ > Ψηφιακή τεχνολογία
Ψ > Ψηφιακή επικοινωνία
Π > Πρωτοβάθμια εκπαίδευση
Τ > Τεχνολογία της πληροφορίας
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 23 May 2021 07:20
Last Modified: 23 May 2021 07:20
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10907

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top