Κατασκευή μονοβάθμιας γεννήτριας κρουστικών υψηλών τάσεων

Ζαέκης, Παντελεήμονος Α. (2020) Κατασκευή μονοβάθμιας γεννήτριας κρουστικών υψηλών τάσεων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
H10_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (5MB)

Abstract

Το αντικείμενο της πτυχιακής εργασίας είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή μονοβάθμιας γεννήτριας κρουστικών υψηλών τάσεων για εκπαιδευτική χρήση σε εργαστηριακές ασκήσεις. Αρχικά, αναπτύσσεται το θεωρητικό υπόβαθρο που περιλαμβάνει την περιγραφή και ανάλυση των κρουστικών υψηλών τάσεων (εσωτερικών και εξωτερικών), καθώς και των υπερτάσεων που εμφανίζονται σε ένα σύστημα και μπορεί να ξεπεράσουν την μέγιστη τιμή της τάσης λειτουργίας. Στη συνέχεια, αναλύονται θεωρητικά οι μονοβάθμιες γεννήτριες και οι καταμεριστές τάσης που είναι ο συχνότερος τρόπος μέτρησης των κρουστικών τάσεων για την πλήρη καταγραφή της κυματομορφής. Παράλληλα, προσομοιώθηκαν οι πιθανές διατάξεις (τύπου α και τύπου β) της γεννήτριας στο λογισμικό ATP-EMTP και αναλύθηκαν τα αποτελέσματα της προσομοίωσης, ώστε να επιλεχθούν τα στοιχεία της γεννήτριας και ο πίνακας των υλικών που χρειάζονται για την ασφαλή κατασκευή της, πετυχαίνοντας την προστασία των στοιχείων της από τις τάσεις που θα δεχτούν κατά την λειτουργία της. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται αναλυτικά η κατασκευή των στοιχείων της γεννήτριας. Τέλος, μετρήθηκαν οι τιμές των στοιχείων της γεννήτριας και η τάση εξόδου της με διάφορους συνδυασμούς στοιχείων και αποδείχθηκε ότι η γεννήτρια είναι σε θέση να χρησιμοποιηθεί στα πλαίσια του εργαστηρίου υψηλών τάσεων.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Δάτσιος Ζαχαρίας
Uncontrolled Keywords: Κρουστικές υψηλές τάσεις, Σχεδίαση και κατασκευή μονοβάθμιας γεννήτριας, Καταμεριστές τάσης, Λογισμικό ATP-EMTP, Μετρήσεις με την κατασκευασμένη γεννήτρια, Υπερτάσεις, Υψηλές τάσεις
Subjects: Η > Ηλεκτρικές γεννήτριες
Η > Ηλεκτρική ενέργεια
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 20 May 2021 09:37
Last Modified: 20 May 2021 09:37
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10897

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top