Μελέτη των απειλών και προκλήσεων σε θέματα ασφάλειας σε Συστήματα Υπολογιστικής Άκρου (EdgeComputing).

Καστάνας, Αθανάσιος (2020) Μελέτη των απειλών και προκλήσεων σε θέματα ασφάλειας σε Συστήματα Υπολογιστικής Άκρου (EdgeComputing). BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI39_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Τα τελευταία χρόνια η κυρίαρχη τάση στο χώρο της πληροφορικής είναι το μοντέλο Υπολογιστικού Νέφους ή Cloud Computing, που αποτελεί πλέον τη βασική προσέγγιση που ακολουθείται από τα πληροφοριακά συστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Η παρούσα πτυχιακή εργασία μελετά τo μοντέλο Υπολογιστικής Άκρου ή Edge Computing, αλλά και το Multi-Access Edge Computing, αρχιτεκτονικές που επεκτείνουν το μοντέλο του Cloud Computing στα άκρα του δικτύου και αναμένεται να αποτελέσουν ιδανικές πλατφόρμες για την ανάπτυξη του Internet of Things (Διαδίκτυο των Πραγμάτων) και των υπηρεσιών του, όπως είναι τα διασυνδεδεμένα οχήματα (connected vehicles), τα έξυπνα σπίτια και οι έξυπνες πόλεις, τα ασύρματα δίκτυα αισθητήρων, κ.ά. Στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να αναδείξει την χρησιμότητα του Edge Computing, λόγω των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών όσον αφορά, τη συλλογή, επεξεργασία και διακίνηση τεράστιου όγκου δεδομένων μεταξύ δισεκατομμυρίων έξυπνων συσκευών και αισθητήρων.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Νικολάου Σπυρίδων
Uncontrolled Keywords: Συστήματα Υπολογιστικής Άκρου (Edge Computing, Multi-Access Edge Computing), Συστήματα Υπολογιστικής Νέφους (Cloud Computing), Secure Edge Gateways, Edge Device Layer, Edge Server Layer, Cloud Server Layer, Θέματα ασφάλειας, Απειλές, Προκλήσεις, Ιδιωτικότητα, Κακόβουλο λογισμικό, Επιθέσεις DoS, DDoS, Zero-Day, Side-Channel.
Subjects: Α > Ασφάλεια διαδικτύου
Α > Αισθητήρες
C > Cloud computing
Δ > Διαδίκτυο (Internet)
Δ > Δεδομένα - Προστασία
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 19 May 2021 09:20
Last Modified: 19 May 2021 09:20
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10886

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top