Ψηφιακή αφήγηση και επαυξημένη πραγματικότητα: πιλοτική εφαρμογή για μουσεία

Ζώρα, Σοφία (2020) Ψηφιακή αφήγηση και επαυξημένη πραγματικότητα: πιλοτική εφαρμογή για μουσεία. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC48_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Η συνεχής εξέλιξη της τεχνολογίας δημιούργησε νέα δεδομένα και νέες ανάγκες στο τομέα της αφήγησης και στην παρουσίαση γενικότερα μιας πληροφορίας. Στη παρούσα εργασία, στο θεωρητικό μέρος της, θα δούμε την μετάβαση από την κλασική παραδοσιακή αφήγηση, στη ψηφιακή αφήγηση της σύγχρονης εποχής. Θα μάθουμε πώς ορίζεται η ψηφιακή αφήγηση, και θα μελετήσουμε την ιστορική αναδρομή της. Επίσης θα γνωρίσουμε σε ποιους τομείς χρησιμοποιείται, ποια οφέλη προκύπτουν από τη χρήση της, και ποιες εφαρμογές υπάρχουν για να δημιουργηθεί μια ψηφιακή αφήγηση. Στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας. Πώς ορίζεται η επαυξημένη πραγματικότητα; Πώς δημιουργήθηκε η ανάγκη για την εφεύρεσή της; Σε ποιους τομείς μπορεί να φανεί χρήσιμη και ποια εργαλεία είναι διαθέσιμα για την δημιουργία επαυξημένης πραγματικότητας; Αυτά είναι τα ερωτήματα που θα μας απασχολήσουν περισσότερο. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας με σκοπό την καλύτερη κατανόηση της θεωρίας, θα γνωρίσουμε μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας με τη χρήση ψηφιακής αφήγησης που έχει δημιουργηθεί, για το Λαογραφικό Μουσείο της Καστοριάς. Θα περιηγηθούμε μέσα στο μουσείο και θα ανακαλύψουμε την ιστορία του, το τρόπο ζωής, τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων της περιοχής. Σκοπός της εργασία είναι να αντλήσουμε πληροφορίες για την ψηφιακή αφήγηση και την επαυξημένη πραγματικότητα και να κατανοήσουμε τους όρους αυτούς μέσα από μια εφαρμογή τέτοιας τεχνολογίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κλεφτοδήμος Αλέξανδρος
Uncontrolled Keywords: Ψηφιακή αφήγηση, Επαυξημένη πραγματικότητα, Εικονική πραγματικότητα, Πιλοτική εφαρμογή, Λαογραφικό μουσείο Καστοριάς, Διάδραση.
Subjects: Λ > Λαογραφία
Μ > Μουσεία
Π > Προσομοίωση
Τ > Τεχνολογία
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 18 May 2021 11:49
Last Modified: 18 May 2021 11:49
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10882

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top